Hiihtovaellus Hetta-Pallas – Yöpyminen varaustuvissa

31.3.-5.4.2021

Oletko haaveillut hiihtovaelluksesta Lapissa? Liikut tunturisuksilla ahkio perässä valkoisten tuntureiden, rauhan ja avaruuden ympäröimänä. Nukut varaustuvissa ja lähdet virkeänä uuteen päivään samalla kun lumessa helmeilee miljoonia timantteja ja seuraat, kuinka aika on pysähtynyt legendaarisella Hetta-Pallaksen reitillä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.


Pääsiäisenä 2021 haaveita päästään toteuttamaan, kun naisten hiihtovaellus kutsuu hyväkuntoisia hiihtovaelluksesta kiinnostuneita aloittelijoita. Itse hiihtovaelluksen kesto on neljä yötä ja viisi päivää ja yövymme matkan varrella varaustuvissa. Vietämme viimeisessä varaustuvassa kaksi yötä.

Tapaamme päivää ennen hiihtovaelluksen alkua Hetassa, jossa olemme yötä. Tällöin tutustumme toisiimme sekä käymme kaikki hiihtovaellukseen liittyvät varustukset läpi. Jos haluat kokeilla miltä tuntuu talvitelttailla, tämä on myös mahdollista, otamme teltan vaellukselle mukaan.


Hetta-Pallas hiihtoreitin pituus on noin 60 km. Hiihdämme huolletulla latureitillä, joka kulkee kesäreittiä alavampia metsämaita ja soita pitkin, joskin Sioskurun ja Hannukurun välillä se sijaitsee avotunturissa. Päivämatkat vaihtelevat 13-15 km välillä.


Tällä hiihtovaelluksella oppaana toimii jo vuosia Lapissa asunut luontoelämysohjaaja Anette Latva-Piikkilä. Hän Discover Laplandin omistaja ja intohimoinen luonnossa liikkuja.


Ennen hiihtovaellusta osallistujille järjestetään verkkotapaamiset, joissa käymme tulevaa retkeä läpi ja annamme materiaalia, joihin on hyvä tutustua ennen retkeä.


Hetta-Pallas hiihtovaelluksen jälkeen voit lähteä omille talviseikkailuille luottavaisin mielin.

Hetta-Pallas hiihtovaelluksen hinta 850€ sis. alv

Hintaan kuuluu:

- Opas koko retken ajaksi
- Retkisuunnitelma sekä turvallisuussuunnitelma
- Pakkauslista retkelle
- Ahkio jaettuna toisen osallistujan kanssa
- Tunturisukset, monot ja sauvat
- Lumilapio
- Neljä yötä varaustuvissa sekä sauna Hannukurussa
- Yksi yö Hetan Majatalossa ke-to (31.3-1.4.2021), käymme kaikki tarvikkeet läpi ja niiden kanssa toimiminen
- Verkkotapaamiset ennen retkeä, jossa käymme hiihtovaellukseen liittyvät asiat läpi


Sinulla tulee itselläsi olla:

- Hiihtovaellukseen sopivat vaatteet ja taukokengät
- Talvikäyttöön sopiva makuupussi
- Retkiruuat
- Ruokailuvälineet ja astia, juomapullo, termospullo
- Kuivasäkit, jotka kulkevat ahkiossa ja joissa säilytät tavarasi

Retkelle otetaan max 8 naista, vähimmäismäärä on 4hlö, jotta retki toteutuu.

Sinun tulee varata retkeen yksi ylimääräinen yö, jos joudumme yöpymään tunturissa yhden yön ylimääräistä säistä johtuen.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse anettelatvapiikkila@gmail.com ja toimi näin:

Otsikko: Hiihtovaellus Hetta-Pallas – Yöpyminen varaustuvissa 31.3.-5.4.2021

Vastaa meilissä ao. kysymyksiin:

Koko nimi:

Ikä:

Puhelinnumero:

Paikkakunta:

Mikä on aikaisempi kokemuksesi luonnossa liikkumisesta?

Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?Sinulle tulee itsellesi kustannettavaksi omat kuljetukset Hettaan sekä Pallakselta pois kotiisi.Autamme sinua löytämään kuljetusvaihtoehtoja sekä mahdollisia majoituksia matkasi varrelle.


Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajan- sekä matkavakuutus hiihtovaelluksen aikana.


Tekisikö mieli mukaan tälle upealle hiihtovaellukselle? Mikäli sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä Anetteen joko meilitse anettelatvapiikkila@gmail.com tai soittamalla 040 772 4124.


Tervetuloa mukaan tekemään unohtumaton hiihtovaellus Tunturi-Lappiin keväthankien aikaan ja hengittämään maailman puhtainta ilmaa!


Terveisin Anette