image

UKK hiihtovaellus

7.-14.4.2023

Suomen toiseksi suurin kansallispuisto, Urho Kekkosen kansallispuisto, toimii kevään hiihtovaelluksen näyttämönä. Hiihtovaeltajan haaveet täyttyvät tällä retkellä, kun kairat ja tunturit tervehtivät hiihtäjiä pitkin matkaa ja yöksi hiihdetään tupien lämpöön. Retkellä käydään huiputtamassa, kelien salliessa, Saariselän tunturijonon korkein tunturi Sokosti.

Kevään hiihtovaelluksella kansallispuiston avarat maisemat saavat mielen hiljentymään ja elämä on siinä hetkessä, kun vedät ahkiota perässäsi tai kokkaat tuvassa iltaherkkujasi. Päivämatka ovat 10-20 km välillä ja koko reitin pituudeksi tulee noin 115km. Hiihtovaelluksella hiihdetään osittain kelkkauraa ja osittain tehdään omaa latua. Tällä yövytään matkalla varaustuvissa. Teltat ovat kuitenkin mukana ja telttayöpymiseen tulee varautua, jos tilanne esim. säiden takia sen vaatii.

image

Hiihtovaelluksen opas
Oppaana hiihtovaelluksella toimii eräopas Laura Janhunen. Laura valmistui eräoppaaksi Muonion eräopas koulusta vuonna 2020. Laura toimii oppaana myös Discover Laplandin Hetta-Pallas vaelluksella. Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Laura liikkuu Lapin luonnossa monin eri tavoin; talvella jalassa on yleensä sukset tai lumilauta ja kesäisin vaellusten lisäksi menopelinä toimii maastopyörä ja kajakki. Laura on rauhallinen ja muut huomioonottava, todellinen erä-Irma.


Aikataulu:
Perjantaina 7.4.2023 tapaaminen Saariselällä Hotelli Kiilopäässä ja yöpyminen hotellissa. Seuraavana aamuna alkaa hiihtovaellus kansallispuiston lumisiin maisemiin. Matkalla yövytään viisi yötä varaustuvissa. Hiihtovaellus päättyy takaisin Saariselälle, hotellilla ollaan vielä viimeinen 13.-14.4.2023 välinen yö.


Hiihtovaelluksen hinta 1350€ sis. alv
Hintaan kuuluu:

- Opas koko retken ajaksi
- Retkisuunnitelma sekä turvallisuussuunnitelma
- Pakkauslista retkelle
- Ahkio, tunturisukset, monot, sauvat
- Viisi yötä matkalla varaustuvissa
- Teltta hätämajoitusta varten
- Kaksi yötä Hotelli Kiilopäässä (jaettu kahden hengen huone, sauna, aamiainen)
- Verkkotapaamiset ennen retkeä, jossa käymme hiihtovaellukseen liittyvät asiat läpi. Ensimmäinen online-tapaaminen on 3.2.2023 klo 19-21 ja toinen 28.3.2023 klo 19-21.


Sinulla tulee itselläsi olla:
- Hiihtovaellukseen sopivat vaatteet
- Talvikäyttöön sopiva makuupussi ja makuualustat
- Retkiruuat
- Ruokailuvälineet
- Kuivasäkit, jotka kulkevat ahkiossa ja joissa säilytät tavarasi

Mukaan mahtuu seitsemän talviretkeily- tai hiihtovaelluskokemusta omaavaa naista, vähimmäismäärä on viisi, jotta retki toteutuu. Sinun tulee varata retkeen yksi ylimääräinen yö, jos joudumme yöpymään tunturissa säistä johtuen.

image

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse anettelatvapiikkila@gmail.com ja toimi näin:
Otsikko: UKK hiihtovaellus huhtikuussa
Vastaa meilissä ao. kysymyksiin:
Koko nimi:
Ikä:
Puhelinnumero:
Paikkakunta:
Mikä on aikaisempi talviretkeily / hiihtovaelluskokemuksesi?
Mikä on kuntotasosi eli kuinka paljon ja miten liikut normaalisti arjessa?
Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?

Sinulle tulee kustannettavaksi omat kuljetukset Saariselälle ja takaisin kotiin. Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajan- sekä matkavakuutus hiihtovaelluksen aikana.


Retken varaus- ja peruutusehdot:
Kun olet ilmoittautunut mukaan sähköpostitse, saat paluupostina materiaalikululaskun 350€. Kun lasku on maksettu, on paikka hiihtovaellukselle varattu ja saat paluupostina hiihtovaelluksen materiaalit; pakkauslistan ja retkisuunnitelman sekä onlinetapaamisten linkit.

Hiihtovaelluksen loppulaskun 1000€ saat sähköpostiisi hiihtovaelluksen aloituspäivänä, jolloin lasku tulee maksaa ja lähettää tästä kuittikopio osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com.

Jos perut osallistumisesi hiihtovaellukselle missä kohtaa tahansa, pidätämme toimitetut hiihtovaelluksen materiaalien kulut sekä toimistokulut 350€. Ilmoittautumisen peruutus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com. Lue lisää varaus – ja peruutusehdoistamme tästä.

Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajan- tai matkavakuutus hiihtovaelluksen aikana.

Tekisikö mieli mukaan tälle upealle hiihtovaellukselle? Mikäli sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä Anetteen joko meilitseanettelatvapiikkila@gmail.com tai soittamalla 040 772 4124.

Katso lisää retkiä

image

Naisten FINLAV Lumiturvallisuus 1 YLLÄS

image

Aloittelijoiden Hetta-Pallas hiihtovaellus

image

Haltin hiihtovaellus vappuna

image

UKK hiihtovaellus

image

Aloittelijoiden vaellus Hetta-Pallas

image

Haltin vaellus

image

Norjan vaellus

image

Maastopyörävaellus Suomi-Ruotsi-Norja