/uutiset/helmikuun-kuulumiset-tunturista

Helmikuun kuulumiset tunturista

5.2.2021

Helmikuun kuulumiset tunturista

Helmikuu on alkanut Tunturi-Lapissa lumen täyteisenä sekä aurinkoisena. Viime päivinä puhaltanut tuuli on toki kuljettanut lumen tuntureiden huipulta, mutta mm. puurajasta löytyy mukavaa laskettavaa. Ja kuten mediassakin on kerrottu, lumivyöryvaara on huomattava yli 27 asteen rinteillä ja seinillä.

Jos liikut tuntureilla ja lumivyörymaastoissa, lue ihmeessä tämä artikkeli ski.fi sivuilta. Lumivyöryt koskettavat vapaalaskijoiden lisäksi myös muita liikkujia tunturissa, olit sitten matkassa lumi- tai liukulumikengillä tai tunturisuksilla.

Helmikuu on siitä ihana kuukausi täällä Lapissa, että aurinko rupeaa näyttäytymään enenemissä määrin ja silmänruokaa on ympärillä. Auringonsäteet tanssivat lumella ja kevään tulo alkaa tuntua sielussa. Helmikuussa kannattaa alkaa jo laittaa aurinkorasvaa kasvoille, sillä aurinko tarttuu yllättävän nopeasti sen heijastuessa taivaalta ja lumelta naamalle.

IMG 6033

Ja mitä tulee meidän kevättalven, kesän ja syksyn retkiin:

Maaliskuun Kilpisjärven vapaalaskuretkelle aukesi peruutuksen kautta yksi paikka. Jos tunnet suurtuntureiden kutsun ja vapaalaskusta on jo hieman kokemusta, tervetuloa mukaan Kilpparille.

Huhtikuun puolen välin Hetta-Pallas hiihtovaellukselle on vielä kaksi paikka vapaana. Jos sinua kiinnostaa oppia hiihtovaelluksen ja talvitelttailun perusteet Tunturi-Lapin upeilla keväthangilla, ilmoittaudu mukaan!

Kesän ja syksyn vaellukset täyttyvät koko ajan, paikkoja on vielä kaikille retkille. Valitse itsellesi sopiva retki nettisivuiltamme vaellusosiosta, ja jos on kysyttävää, aina saa soittaa tai laittaa vaelluksista viestiä.

Mukavaa helmikuuta ja toivottavasti pääset nauttimaan luonnon rauhasta ja mukavasta puuhastelusta.

Katso lisää uutisia

image

Haluamme toimia kestävämmän tulevaisuuden puolesta

image

Discover Lapland palkittiin vuoden 2020 ohjelmapalveluyrityksenä

image

Tunturituulta, itsensä ylittämistä, revontulia ja luontoelämystä

image

Tyrmäävät maisemat ja aikaa itselle

image

2021 retket ovat nyt myynnissä ja varattavissa