/uutiset/tunturituulta-itsensa-ylittamista-revontulia-ja-luontoelamysta

Tunturituulta, itsensä ylittämistä, revontulia ja luontoelämystä

30.9.2020

Tunturituulta, itsensä ylittämistä, revontulia ja luontoelämystä

Järjestimme tänä vuonna Suomen vanhimmalla vaellusreitillä, Hetta-Pallas, neljä naisten aloittelijoiden vaellusta: Kesäkuussa, heinäkuussa ja syyskuussa kaksi vaellusta. Jokainen retki oli uniikki ja eri vuodenajat sekä sääolosuhteet toivat jokaiselle vaellukselle oman mausteensa.

Vietimme matkalla kolme yötä ja neljä päivää. Nukuimme teltoissa ja matkaa kertyi yhteensä 55km. Hetta-Pallas reitti kulkee Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa tunturijonoa myöden huiputtaen matkalla useita tuntureita. Tunturien välillä laskeudutaan kuruihin. Reitti ei itsessään ole kovin tekninen, mutta haasteen reitille tuo nousut ja laskut. Moni osallistuja oli iloinen siitä, että he ottivat sauvat mukaan, sillä ne auttoivat kivikkoisimmissa kohdissa sekä nousuissa ja laskuissa.

syyskuun loppu

”Tämä oli mahtava liikunnallinen luontoelämys turvallisesti oppaan johdolla” – Jutta, syyskuun lopun vaeltaja.

Näimme matkalla poroja, myyriä, kiirunoita ja haukkoja. Kesällä kansallispuistossa kukkivat kukat ja syksyllä taas jokainen lehti oli kukka. Vaelluksilla saimme kokea kovaa tunturituulta, täysin tyyntä, auringon paistetta ja lämmintä vaelluskeliä, sumua, vesisadetta ja pakkasta.

Kesä- ja heinäkuun vaeltajat kokivat Lapin upean kesän sekä yöttömän yön auringonpaisteen ympäri vuorokauden. Syyskuun vaeltajat taas nauttivat ruskasta, katselivat iltaisin tähtitaivasta ja yöllä upeita revontulia. Monelle osallistujalle vaelluksen huippuhetki oli toisen päivän telttapaikassa sijaitseva sauna sekä uinti tunturijärvessä.

hetta-pallas-2020-6

”Oli hieno reissu, varsinkin kun oli niin hyvä tuuri ilmojen kanssa! Oli hyvä, että oli ryhmästä tullut tsemppaus, oppaiden opastus, mutta sai mennä aivan omaa tahtia. Menin jopa jossain vaiheessa vähän aikaa niin etten nähnyt ketään edessä enkä takana. Sai aivan rauhassa nautiskella. Mun mielestä Hetta-Pallas oli oikein sopiva ensimmäiseksi pitemmäksi vaellukseksi. Vähän haastetta, mutta täysin mahdollinen kulkea ilman suurempaa kokemusta. Ja maisemat aivan mahtavat! Ja paras extempore reissu ehkä koskaan! Aamulla työmatkalla ilmoituksen näin ja myöhemmin aamupäivällä olin jo ilmoittautunut mukaan.” – Emilia, kesäkuun vaeltaja.

Jälleen kerran naisia tuli retkelle mukaan ympäri Suomea. Suurin osa tuli yksin, mutta kaveripareja oli myös mukana. Oppaina vaelluksilla toimivat Johanna, Anette, Iida ja Sanni.

syyskuun alku

”Ihanan rentouttava vaellus, en miettinyt mitään arjen asioita koko vaelluksen aikana!” – Nelli, syyskuun alun vaeltaja.

Tänä vuonna reitillä oli muita vaeltajia eniten kesäkuussa ja heinäkuussa. Syyskuun lopussa muita vaeltajia ei ollut normaalia enempää, seurana olivat pääasiassa porot ja ruskamaisema.

Ensi vuoden vaellukset ovat nyt jo nähtävissä sekä varattavissa www.discoverlapland.fi/vaellukset. Retkistä löytyy aloittelijoille sopivia pitkiä sekä lyhyitä vaelluksia Hetta-Pallaksella sekä hieman vaativampia, jo vaelluskokemusta omaaville vaelluksia Käsivarren erämaassa.

Katso lisää uutisia

image

Helmikuun kuulumiset tunturista

image

Haluamme toimia kestävämmän tulevaisuuden puolesta

image

Discover Lapland palkittiin vuoden 2020 ohjelmapalveluyrityksenä

image

Tyrmäävät maisemat ja aikaa itselle

image

2021 retket ovat nyt myynnissä ja varattavissa