/uutiset/tyrmaavat-maisemat-ja-aikaa-itselle

Tyrmäävät maisemat ja aikaa itselle

21.9.2020

Tyrmäävät maisemat ja aikaa itselle

Iloksemme huomasimme tänä kesänä polkijoiden määrän kasvun Lapin upeilla poluilla. Asiaan vaikuttavat pyöräilyn suosion kasvu sekä kotimaisten vierailijoiden lisääntyminen tänä kesänä Lapissa. Mikäs sen ihanampaa, kuin istua satulassa ja tutustua luontoon, nauttia raikkaasta tunturi-ilmasta ja saada hieman liikuntaa siinä samalla.

pahakuru-5

Discover Lapland järjesti tänä kesänä kaksi maastopyöräretkeä. Ensimmäinen retkistä suuntasi päiväksi Pallas-Yllästunturin kansallispuistomaisemiin ja legendaariselle Hetta-Pallas vaellusreitille. Reitti on aivan upea ja se tarjoaa sykähdyttäviä maisemia läpi koko rengasreitin.

pahakuru-26

Retkellemme osallistui naisia ympäri Suomea ja alla nähtiin niin sähköpyöriä, läskipyöriä kuin täysjoustoja. Rennolla retkellä oli mukana maastopyöräilyn aloittelijoita sekä lajin harrastajia. Jokainen osallistuja sai haastaa itseään juuri niin paljon kuin itse halusi ja nauttia Hetta-Pallaksen pysähtyneestä tunturiylänkötunnelmasta ja maailman puhtaimmasta ilmasta. Kaikki osallistujat tekivät meihin vaikutuksen rohkeudestaan ja itsensä ylittämisestä haastavammissa paikoissa.

pahakuru-19

Tässä muutaman osallistujan kommentti retkeltä:

”Ajoin ensimmäistä kertaa lankuilla! Ihan mieletön fiilis!”- Terhi

”En olisi lähtenyt tälle reitille yksin, pelkään että eksyn. Mutta taidan tämän jälkeen uskaltaa ja tiedän, että pystyn näitä polkuja ajamaan.” - Teija

Tulemme järjestämään tämän saman ihanan retken myös ensi kesänä 24.7.2021.

2020-camp-38

Tänä vuonna poljettiin neljättä kertaa Naisten Lapin Ruska MTB-retki. Viikonlopun aikana matkamittariin kerääntyi noin 60 kilometriä. Tuona viikonloppuna osallistujat polkivat ja kokivat kaiken sen mitä Lapin poluilla on tarjottavana. Retkellä oli mukana naisia, jotka ovat olleet joka vuosi kanssamme polkemassa sekä uusia tuttavuuksia.

2020-camp-18

Ryhmäytimme osallistujat taitotason mukaan, ja olisittepa olleet näkemässä mitä kehitystä viikonlopun aikana ajossa tapahtui! Uskomattoman hienoja suorituksia, periksiantamattomuutta, rohkeutta, toisten ja itsensä tsemppausta ja lämmintä yhteishenkeä ja eloa.

IMG 8148

Ensimmäisenä päivänä reittimme kulki Ylläkseltä polkuja pitkin Peurakaltioon, jossa vietimme yön. Peurakaltiossa meistä piti huolta paikan omistajat, Riitta ja Hannu, äärimmäisen sydämmellisesti. Saunoimme ihanassa pihasaunassa, söimme Riitan ja Hannun paikallisista raaka-ainaista valmistamia maukkaita aterioita ja osallistujat nukkuivat tunnelmallisessa savottakämpässä.

Hyvin nukutun yön jälkeen söimme tuhdin aamiaisen, verryttelimme pihapiirissä ja laitoimme nokan kohti määränpäätä eli Leviä.

Toinen päivä tarjosi meille mystisen sumun jälkeen aurinkoa, ihanaa rullailua sekä muutaman pitkän ylämäen. Perille päästyämme oli tunnelma käsin kosketeltavaa. Moni oli tehnyt jotain sellaista, mitä eivät koskaan aiemmin olleet tehneet tai kokeneet.

2020-camp-33

Tässä muutaman osallistujan kommentti retkeltä:

”En uskonut pääseväni perille, mutta täällä ollaan. Ihan uskomaton tunne!” – Leena

”Tämä oli juuri sitä mitä lähdin hakemaan. Ehdottomasti mukana taas ensi vuonna.” - Saija

2020-camp-35

Maastopyöräily on monessa mielessä todella hieno tapa olla luonnossa ja elää täysin hetkessä. Maisemat vaihtuvat nopeammin kuin kävellessä ja voit haastaa itseäsi poluilla juuri niin paljon kuin itse haluat. Varsinkin hieman teknisemmillä poluilla maastopyöräily tyhjentää pääsi kokonaan, tapahtuu ihana resetointi: Et ehdi ajatella mitään muuta kuin edessä olevaa polkua.

”En ajatellut tänä viikonloppuna yhtään arjen asioita, sain ajan kokonaan itselleni ja olla hetkessä.” - Terhi

Naisten Lapin Ruska MTB-retki tullaan polkemaan jälleen ensi vuonna. Tarkemmat tiedot löytyvät nettisivuiltamme vielä tämän vuoden puolella.

2020-camp-26

Tunturi-Lapissa moni alue on panostanut juuri pyöräilyyn. Vuokrapyöriä on tarjolla useammassa eri paikassa ja saat valita allesi aina sähköpyörästä kisakireeseen alamäkipyörään. Maastopyöräreittejä on tullut paljon lisää, jotka löytyvät helposti eri sovelluksien ja karttojen kautta. Muista kuitenkin aina tarkistaa, varsinkin jos liikut kansallispuistoalueella, onko polku tarkoitettu pyöräilyyn.

Katso lisää uutisia

image

Helmikuun kuulumiset tunturista

image

Haluamme toimia kestävämmän tulevaisuuden puolesta

image

Discover Lapland palkittiin vuoden 2020 ohjelmapalveluyrityksenä

image

Tunturituulta, itsensä ylittämistä, revontulia ja luontoelämystä

image

2021 retket ovat nyt myynnissä ja varattavissa