image

ALOITTELIJOIDEN VAELLUS HETTA-PALLAS

23.-26.6.2022
30.6.-3.7.2022
21.-24.7.2022
1.-4.9.2022
8.-11.9.2022
15.-18.9. 2022

Onko haaveissasi useamman päivän vaellus Lapissa, mutta jostain syystä et ole vielä päässyt toteuttamaan unelmaasi? Nyt sinulla on mahdollisuus laittaa rinkka selkään ja lähteä oppimaan vaelluksen perusteita legendaariselle Hetta-Pallaksen reitille eräoppaan kanssa.

image

Hetta-Pallaksen 55km reitti kulkee upeissa erämaamaisemissa Suomen kolmanneksi suurimmassa kansallispuistossa. Päivämatkamme ovat maltilliset 10-15 km ja vietämme matkalla kolme yötä omissa teltoissa. Hetta-Pallas reitti linjattiin vuonna 1934. Tämä upea ja aloittelijoille sopiva reitti tarjoaa matkalla suurpiirteisiä tuntureita ja silmänkantamattomiin siintäviä saloja – Sydäntä sykähdyttäviä hetkiä!

Kuljemme retkellä rauhassa, kansallispuistomaisemista, tunnelmasta sekä luonnosta nauttien. Voit lähteä tälle aloittelijoiden vaellukselle ystäviesi kanssa tai yksin, tulet joka tapauksessa varmasti saamaan uusia tuttavuuksia. Voit myös ottaa koirakaverisi mukaan vaellukselle.


Ennen retkeä

Lähetämme sinulle tarkan pakkauslistan, jonka käymme läpi retkelle lähtijöiden kanssa. Annamme tietoa ja vinkkejä vaellukseen, telttailuun, ruokailuun ja vaatetukseen, jotta sinulla on turvallinen sekä luotettava olo lähteä ensimmäiselle vaellukselle Lappiin. Retkellä on myös oma salainen Facebook-ryhmä, jossa osallistujat voivat kysellä mm. kimppakyytejä, teltan sekä retkikeittimien jakamista toisen vaeltajan kanssa. Näin sinun ei tarvitse kantaa / hankkia kaikkea itse vaellukselle.


Vaelluksen oppaat

Vaelluksilla oppaina toimivat Johanna Mikkonen sekä Sanni Lampinen. Johanna on käynyt eräopaskoulunsa Huippuvuorilla ja tekee eräoppaan töitä läpi vuoden Lapissa ja sen nopeasti muuttuvissa olosuhteissa. Rauhallinen, eläinrakas sekä asiantunteva Johanna näyttää ja kertoo sinulle matkan aikana vaellukseen liittyviä niksejä sekä perusteita. Muoniossa asuva Sanni on toiselta ammatiltaan fysioterapeutti ja hän toimii oppaana myös Discover Laplandin hiihtovaelluksilla. Sanni on kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja siitä, miten voimme luonnossa eheyttää itseämme. Retkeilijänä Sanni on nautiskelija ja seikkailija. Hän nauttii ympäröivästä luonnosta, sen kauniista yksityiskohdista, rauhasta, eri sääolosuhteista ja kaikesta erilaisuudesta mitä luonto meille tarjoaa.

image

Vaelluksen aikataulu:

Tapaamme torstaina klo 09.00 Hetassa. Hetasta otamme veneen järven yli, josta vaellus alkaa. Vaellus kestää neljä päivää ja matkalla nukumme teltoissa kolme yötä. Vaellus päättyy sunnuntaina Pallakselle, jossa olemme noin klo 15.00.


Jos olet tulossa omalla autolla, voit ostaa Hetasta autonsiirtopalvelun eli he ajavat autosi Hetasta Pallakselle odottamaan. Tämä maksaa 100€.


Vaellukselle otetaan maksimissaan 8 naista, minimi henkilömäärä on 5, jotta retki toteutuu.


Mitä tarvitset mukaasi vaellukselle?

- Vaellukseen sekä eri säihin sopivat vaatteet ja kengät
- Teltta, makuualustat sekä makuupussi
- Rinkka
- Ruuantekovälineet, ruokaa, vesipullo / termospullo


Vaelluksen hinta on 310€ (sis alv.)

Hintaan kuuluu:
Päiväkohtainen retkisuunnitelma ja turvallisuussuunnitelma
Opas neljäksi päiväksi
Ennen retkeä: Osallistujan kanssa retkelle valmistautuminen verkkotapaamisissa, jossa käymme läpi tarvittavat vaellustarvikkeet, vaatetus, ruoka sekä sen laitto sekä tarvittava apu Lappiin saapumiseen ja majoittautumiseen.

Tämän lisäksi sinulle tulee kustannettavaksi venekuljetus Hetassa, joka on 10€.


Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse anettelatvapiikkila@gmail.com ja toimi näin:
OTSIKKO: ALOITTELIJOIDEN VAELLUS HETTA-PALLAS ja mille vaellukselle osallistut - päivämäärät

Vastaa meilissä ao. kysymyksiin:

Koko nimi:
Ikä:
Puhelinnumero:
Paikkakunta:
Mikä on aikaisempi kokemuksesi luonnossa liikkumisesta?
Mikä on kuntotasosi eli kuinka paljon ja miten liikut normaalisti arjessa?
Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?

HUOM! Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajanvakuutus vaelluksen aikana.


Hetta-Pallas vaelluksen jälkeen sinun on helppo lähteä toteuttamaan omia vaelluksiasi. Tervetuloa maagiseen Lappiin viettämään unohtumaton naisten vaellus!


Tekisikö mieli mukaan tälle ainutlaatuiselle vaellukselle? Mikäli sinulla on kysyttävää vaelluksesta, voit olla yhteydessä Anetteen joko meilitse anettelatvapiikkila@gmail.com tai soittamalla 040 772 4124.

Katso lisää retkiä

image

Kilpisjärven vapaalaskuviikonloppu

image

Naisten FINLAV Lumiturvallisuus 1 YLLÄS

image

Naisten FINLAV Lumiturvallisuus 1 PALLAS

image

Naisten FINLAV Lumiturvallisuus 2 Kilpisjärvi

image

Aloittelijoiden Hetta-Pallas Hiihtovaellus

image

Haltin hiihtovaellus huhtikuussa

image

Haltin hiihtovaellus maaliskuussa

image

Aloittelijoiden vaellus Hetta-Pallas

image

Haltin vaellus

image

Ruska Maastopyörävaellus Suomi-Ruotsi-Norja