ALOITTELIJOIDEN VAELLUS HETTA-PALLAS

24.-27.6.2021
1.-4.7.2021
22.-25.7.2021
2.-5.9.2021
16.-19.9.2021
23.-26.9.2021

Onko haaveissasi useamman päivän vaellus Lapissa, mutta jostain syystä et ole vielä päässyt toteuttamaan unelmaasi? Nyt sinulla on mahdollisuus laittaa rinkka selkään, lähteä haastamaan itseäsi ja oppimaan pitkän matkan vaelluksen perusteita legendaariselle Hetta-Pallaksen reitille eräoppaan kanssa.


Hetta-Pallaksen 55km reitti kulkee upeissa erämaamaisemissa Suomen kolmanneksi suurimmassa kansallispuistossa. Päivämatkamme ovat 12-15 km ja vietämme matkalla kolme yötä omissa teltoissa. Hetta-Pallas reitti linjattiin vuonna 1934. Tämä upea ja aloittelijoille sopiva reitti tarjoaa matkalla suurpiirteisiä tuntureita ja silmänkantamattomiin siintäviä saloja – Sydäntä sykähdyttäviä hetkiä!

Reitti ja vaativuus

Kuljemme merkattua Hetta-Pallas reittiä pitkin. Ylitämme pieniä puroja ja suo-osuuksia, osassa kohtaa lankut ovat auttamassa kulkua. Reitillä on myös paljon kiviä sekä kivikkoa, varsinkin tunturinousuissa. Nousemme vaelluksella kolmelle tunturille, muutamalle vaaralle ja maasto on muutenkin kumpuilevaa. Nousumetrejä retken aikana tulee noin 1800m.

Vaatimuksena retkelle lähtöön on hyvä peruskunto ja että olet terve.

Kuljemme retkellä rauhassa, kansallispuistomaisemista, tunnelmasta sekä luonnosta nauttien.

Voit lähteä tälle aloittelijoiden vaellukselle ystäviesi kanssa tai yksin, tulet joka tapauksessa varmasti saamaan uusia tuttavuuksia. Voit myös ottaa koirakaverisi mukaan vaellukselle.


Ennen retkeä

Valmistamme sinut parhaalla mahdollisella tavalla vaellukselle. Lähetämme sinulle tarkan pakkauslistan, jonka käymme läpi retkelle lähtijöiden kanssa. Annamme tietoa ja vinkkejä vaellukseen, telttailuun, ruokailuun ja vaatetukseen, jotta sinulla on turvallinen sekä luotettava olo lähteä ensimmäiselle vaellukselle Lappiin. Annamme sinulle myös vinkkejä miten voit fyysisesti valmistautua monen päivän kävelyyn painava rinkka selässä.

Retkellä on myös oma salainen Facebook-ryhmä, jossa osallistujat voivat kysellä mm. kimppakyytejä, teltan sekä retkikeittimien jakamista toisen vaeltajan kanssa. Näin sinun ei tarvitse kantaa / hankkia kaikkea itse vaellukselle.


Vaelluksen oppaat

Vaelluksilla oppaina toimivat Johanna Mikkonen sekä Anette Latva-Piikkilä. Johanna on käynyt eräopaskoulunsa Huippuvuorilla ja tekee eräoppaan töitä läpi vuoden Lapissa ja sen nopeasti muuttuvissa olosuhteissa. Rauhallinen, eläinrakas sekä asiantunteva Johanna näyttää ja kertoo sinulle matkan aikana vaellukseen liittyviä niksejä sekä perusteita. Levillä asuva Anette on puolestaan luontoelämysopas, jonka ammattitutkinnon hän suoritti Rovaniemellä. Anette on Discover Laplandin omistaja ja intohimoinen luonnossa liikkuja.

Vaelluksen aikataulu:

Tapaamme torstaiaamuna Hetassa. Hetasta otamme veneen järven yli, josta vaellus alkaa. Vaellus kestää neljä päivää ja matkalla nukumme teltoissa kolme yötä. Vaellus päättyy sunnuntaina Pallakselle, jossa olemme noin klo 15.00.


Jos olet tulossa omalla autolla, voit ostaa Hetasta autonsiirtopalvelun eli he ajavat autosi Hetasta Pallakselle odottamaan. Tämä maksaa noin 80€.


Mitä tarvitset mukaasi vaellukselle?

- Vaellukseen sekä eri säihin sopivat vaatteet ja kengät
- Teltta, makuualusta sekä makuupussi
- Rinkka
- Ruuantekovälineet, ruokaa, vesipullo / termospullo


Vaelluksen hinta on 295€ (sis alv.)

Hintaan kuuluu:
Päiväkohtainen retkisuunnitelma ja turvallisuussuunnitelma
Opas neljäksi päiväksi
Ennen retkeä: Osallistujan kanssa retkelle valmistautuminen verkkotapaamisissa, jossa käymme läpi tarvittavat vaellustarvikkeet, vaatetus, ruoka sekä sen laitto sekä tarvittava apu Lappiin saapumiseen ja majoittautumiseen.

Tämän lisäksi sinulle tulee kustannettavaksi venekuljetus Hettassa, joka on 10€.


Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse anettelatvapiikkila@gmail.com ja toimi näin:
OTSIKKO: NAISILLE: ALOITTELIJOIDEN VAELLUS HETTA-PALLAS

Vastaa meilissä ao. kysymyksiin:


Mille vaellukselle osallistut:
Koko nimi:
Ikä:
Puhelinnumero:
Paikkakunta:
Mikä on aikaisempi kokemuksesi luonnossa liikkumisesta?
Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?
Tarvitsetko kuljetusta Levi-Hetta-Pallas-Levi?

Velluksen maksimi henkilömäärä on kahdeksan ja minimimäärä jotta retki toteutuu on viisi.
HUOM! Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajanvakuutus.


Hetta-Pallas vaelluksen jälkeen sinun on helppo lähteä toteuttamaan omia vaelluksiasi. Tervetuloa maagiseen Lappiin viettämään unohtumaton naisten vaellus!


Terveisin Johanna & Anette