Aloittelijoiden vaellus Vuontisjärvi-Pallas

10.-11.7.2021

Onko haaveissasi vaeltaa Lapissa? Järjestämme Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kahden päivän ja yhden yön vaelluksen. Tällä upealla vaelluksella opit vaelluksen perusteita, nauttien samalla Tunturi-Lapin mahtavasta luonnosta ja maisemista.


Vaellus kulkee pääasiassa legendaarista, vuonna 1936 linjattua Hetta-Pallaksen reittiä pitkin. Päivämatkamme ovat maltilliset 7km ensimmäisenä päivänä ja 13km toisena päivänä. Matkalla vietämme yhden yön omissa teltoissa. Tämä upea ja aloittelijoille sopiva reitti tarjoaa matkalla suurpiirteisiä tuntureita ja silmänkantamattomiin siintäviä saloja – Sydäntä sykähdyttäviä hetkiä!


Kuljemme retkellä rauhassa, kansallispuistomaisemista, tunnelmasta sekä luonnosta nauttien. Voit lähteä tälle aloittelijoiden vaellukselle ystäviesi kanssa tai yksin, tulet joka tapauksessa varmasti saamaan uusia tuttavuuksia. Voit myös ottaa koirakaverisi mukaan vaellukselle.

Ennen retkeä

Valmistamme sinut parhaalla mahdollisella tavalla tulevalle vaellukselle. Lähetämme sinulle tarkan pakkauslistan, jonka käymme läpi retkelle lähtijöiden kanssa. Annamme tietoa ja vinkkejä vaellukseen, telttailuun, ruokailuun ja vaatetukseen, jotta sinulla on turvallinen sekä luotettava olo lähteä vaellukselle Lappiin. Retkellä on myös oma salainen Facebook-ryhmä, jossa osallistujat voivat kysellä mm. kimppakyytejä, teltan sekä retkikeittimien jakamista toisen vaeltajan kanssa. Näin sinun ei välttämättä tarvitse kantaa / hankkia kaikkea itse vaellukselle.


Vaelluksen oppaat

Vaelluksilla oppaina toimivat Johanna Mikkonen sekä Anette Latva-Piikkilä. Johanna on käynyt eräopaskoulunsa Huippuvuorilla ja tekee eräoppaan töitä läpi vuoden Lapissa ja sen nopeasti muuttuvissa olosuhteissa. Rauhallinen, eläinrakas sekä asiantunteva Johanna näyttää ja kertoo sinulle matkan aikana vaellukseen liittyviä niksejä sekä perusteita. Levillä asuva Anette on puolestaan luontoelämysopas, jonka ammattitutkinnon hän suoritti Rovaniemellä. Anette on Discover Laplandin omistaja ja intohimoinen luonnossa liikkuja.

Vaelluksen aikataulu:

Tapaamme lauantaina klo 10.00 Tunturihotelli Vuontispirtin luona Enontekiöllä. Lähdemme täältä vaeltamaan ja vaellus kestää kaksi päivää ja yhden yön. Vaellus päättyy sunnuntaina Pallas hotellille, jossa olemme noin klo 15.00.


Maksimi henkilömäärä vaellukselle on kahdeksan naista. Vaelluksen minimi henkilömäärä on 5, jotta retki toteutuu. Autonsiirrot sekä kyyditykset voimme sopia yhdessä ennen vaellusta.


Mitä tarvitset mukaasi vaellukselle?

- Vaellukseen sekä eri säihin sopivat vaatteet
- Teltta, makuualusta sekä makuupussi
- Rinkka
- Ruuantekovälineet, ruokaa, vesipullo / termospullo


Vaelluksen hinta on 185€ (sis alv.)


Hintaan kuuluu:

Päiväkohtainen retkisuunnitelma ja turvallisuussuunnitelma
Opas kahdeksi päiväksi
Ennen retkeä: Osallistujan kanssa retkelle valmistautuminen verkkotapaamisissa, jossa käymme läpi tarvittavat vaellustarvikkeet, vaatetus, ruoka sekä sen laitto sekä tarvittava apu Lappiin saapumiseen ja majoittautumiseen.


Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse anettelatvapiikkila@gmail.com ja toimi näin:
OTSIKKO: ALOITTELIJOIDEN YHDEN YÖN VAELLUS 10.-11.2021

Vastaa meilissä ao. kysymyksiin:


Koko nimi:
Ikä:
Puhelinnumero:
Paikkakunta:
Mikä on aikaisempi kokemuksesi luonnossa liikkumisesta?
Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?

Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajanvakuutus vaelluksen aikana.

Mikäli sinulla on kysyttävää vaelluksesta, voit olla yhteydessä Anetteen joko meilitse anettelatvapiikkila@gmail.com tai soittamalla 040 772 4124.


Tämän vaelluksen jälkeen sinun on helppo lähteä toteuttamaan omia vaelluksiasi. Tervetuloa maagiseen Lappiin viettämään unohtumaton naisten vaellus!


Terveisin Johanna & Anette