JÄNNITTÄVÄ HALTIN VAELLUS NORJAN PUOLELTA

16.-20.7.2021

Onko sinussa seikkailuhenkeä? Tämä vaellus tarjoaa haastetta, suuria tunteita ja ikimuistoisia hetkiä niin Norjan kuin Suomen puolen tuntureilla. Moni vaeltaja ei ole huiputtanut Suomen korkeinta kohtaa Norjan puolelta käsin sen maaston sekä navigoinnin haastavuuden johdosta, mutta tällä retkellä me sen teemme! Ja käymme vielä kaupan päälle huiputtamassa Haltin tunturiryhmän korkeimman kohdan Norjan puolella.


Tämä vaellus on niin upea kokemus, että yksi kirja ei riitä kertomaan kaikkea matkalla koettua. Ja mikä parasta, irtaudut ulkomaailmasta vaelluksen ajaksi, sillä puhelimissa ei ole kuuluvuutta vasta kuin lähempänä vaelluksen loppua.


Vaellusreitti on uskomattoman upea ja matkan varrella on paljon eri luonnonnähtävyyksiä, joita jäämme ihailemaan: Jännittäviä vesiputouksia, pyhiä järviä sekä tuntureita, tunturierämaan eläimiä ja kasveja unohtamatta. Reitti itsessään koostuu monesta puron ja muutaman joen ylityksestä, helpohkosta polusta sekä teknisistä kivikoista ja louhikosta, nousuista ja laskuista.

Vaelluksen aikataulu ja vaativuus:

Vaellus kestää viisi päivää ja neljä yötä, jotka nukumme omissa teltoissamme. Lähdemme autolla matkaan Kilpisjärveltä perjantai-iltana 16.7.2021. Autokyyti Norjan puolelle vaelluksen lähtöpaikkaan on maisemiltaan huikea ja jo itsessään elämys. Vaellus päättyy Kilpisjärvelle, jonne saavumme tiistaina 20.7. aamupäivällä. Vaelluksen päivämatkat ovat noin 18 km, 12 km, 19 km ja 12 km.

Vaelluksella oppaana toimii Lapissa asuva luontoelämysohjaaja Anette Latva-Piikkilä. Hän on Discover Laplandin omistaja ja intohimoinen luonnossa liikkuja.


Tämä vaellus sopii hyväkuntoisille ja jo vaellustaitoja omaaville naisille. Vaellukselle otetaan enintään seisemän naista, minimäärä vaelluksen toteutumiseen on kolme.

Ennen retkeä

Lähetämme sinulle tarkan pakkauslistan, jonka käymme läpi retkelle lähtijöiden kanssa. Annamme tietoa tähän vaellukseen sopiviin asioihin, niin telttailuun, ruokailuun kuin vaatetukseenkin, jotta sinulla on turvallinen sekä luotettava olo lähteä vaellukselle. Retkellä on myös oma salainen Facebook-ryhmä, jossa osallistujat voivat kysellä mm. kimppakyytejä, teltan sekä retkikeittimien jakamista toisen vaeltajan kanssa. Näin sinun ei välttämättä tarvitse kantaa kaikkea itse rinkassasi. Vähemmän kiloja, enemmän iloja!


Mitä tarvitset mukaasi vaellukselle?

- Vaellukseen sekä eri säihin sopivat vaatteet ja vaelluskengät
- Teltta, makuualusta sekä makuupussi
- Rinkka
- Ruuantekovälineet, ruokaa, vesipullo / termospullo
- Kävely/vaellussauvat


Vaelluksen hinta on 580€ (sis alv.)


Hintaan kuuluu:

Päiväkohtainen retkisuunnitelma ja turvallisuussuunnitelma
Kuljetus Kilpisjärveltä Norjan puolelle lähtöpaikkaan
Opas viideksi päiväksi
Ennen retkeä: Osallistujan kanssa retkelle valmistautuminen verkkotapaamisissa, jossa käymme läpi tarvittavat vaellustarvikkeet, vaatetus, ruoka sekä sen laitto sekä tarvittava apu Kilpisjärvelle saapumiseen ja majoittautumiseen.


Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse anettelatvapiikkila@gmail.com ja toimi näin:
OTSIKKO: JÄNNITTÄVÄ HALTIN VAELLUS NORJAN PUOLELTA 16.-20.7.2021

Vastaa meilissä ao. kysymyksiin:


Mille vaellukselle osallistut:
Koko nimi:
Ikä:
Puhelinnumero:
Paikkakunta:
Mikä on aikaisempi kokemuksesi luonnossa liikkumisesta?
Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?

Sinulle tulee itsellesi kustannettavaksi omat kuljetukset Kilpisjärvelle ja mahdolliset yöpymiset Kilpisjärvellä. Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajanvakuutus vaelluksen aikana.


Tekisikö mieli mukaan tälle mielenkiintoiselle vaellukselle? Mikäli sinulla on kysyttävää vaelluksesta, voit olla yhteydessä Anetteen joko meilitse anettelatvapiikkila@gmail.com tai soittamalla 040 772 4124.


Tervetuloa mukaan tekemään täysin erilainen Haltin valloitus ja erämaan vaellus hyvässä naisseurassa!


Terveisin Anette