LENTÄEN KÄSIVARREN ERÄMAAVAELLUKSELLE JA HALTIN HUIPULLE

30.7.-2.8.2021

Lähde kanssamme valloittamaan Käsivarren erämaahan Suomen korkein kohta Halti. Uniikki vaellus pitää sisällään vesitasolla lentämisen erämaahan, josta vaellus alkaa. Haltin vaellus on niin upea kokemus, että kylmät väreet vipeltävät pitkin kehoasi, vatsanpohjaa kutkuttaa ja sydän meinaa pakahtua. Ja mikä parasta, irtaudut ulkomaailmasta vaelluksen ajaksi, sillä puhelimissa ei ole kuuluvuutta kuin vasta lähempänä vaelluksen loppua.


Vaellusreitti on uskomattoman upea ja matkan varrella on paljon eri luonnonnähtävyyksiä, joita jäämme ihailemaan: Jännittäviä vesiputouksia, pyhiä järviä sekä tuntureita, tunturierämaan eläimiä ja kasveja unohtamatta. Reitti itsessään koostuu monesta puron ja muutaman joen ylityksestä, helpohkosta polusta sekä teknisemmistä kivikoista, nousuista ja laskuista. Suurin nousu tehdään heti ensimmäisenä päivänä säiden salliessa noin 1324 metrin korkeudessa olevalle Suomen-puoleiselle Haltin huipulle.

Vaelluksen aikataulu ja vaativuus:

Vaellus kestää neljä päivää ja kolme yötä, jotka nukumme omissa teltoissamme. Lähdemme vesitasolla matkaan Kilpisjärveltä perjantaina 30.7.2021 aamulla. Vesitasosta käsin ihailemme Käsivarren erämaan upeutta ja tämä kokemus jää varmasti ikuisesti mieleesi. Vaellus päättyy Kilpisjärvelle, jonne saavumme maanantaita aamupäivällä. Vaelluksen päivämatkat ovat noin 18km, 12km, 19km ja 12km.


Koska sää vaikuttaa lentämismahdollisuuteen, tulee sinulla olla varattuna kolme ylimääräistä päivää, mikäli joudumme odottamaan Kilpisjärvellä säiden paranemista. Mahdollisena odotusaikana teemme lyhyitä päiväretkiä.


Tämä vaellus sopii hyväkuntoisille ja jo hieman retkeilytaitoja omaaville naisille. Vaellukselle otetaan enintään viisi naista, minimäärä vaelluksen toteutumiseen on kaksi.


Vaelluksella oppaana toimii Lapissa asuva luontoelämysohjaaja Anette Latva-Piikkilä. Hän on Discover Laplandin omistaja ja intohimoinen luonnossa liikkuja.

Ennen retkeä

Lähetämme sinulle tarkan pakkauslistan, jonka käymme läpi retkelle lähtijöiden kanssa. Annamme tietoa ja vinkkejä juuri tähän vaellukseen, telttailuun, ruokailuun ja vaatetukseen, jotta sinulla on turvallinen sekä luotettava olo lähteä vaellukselle. Retkellä on myös oma salainen Facebook-ryhmä, jossa osallistujat voivat kysellä mm. kimppakyytejä, teltan sekä retkikeittimien jakamista toisen vaeltajan kanssa. Näin sinun ei välttämättä tarvitse kantaa / hankkia kaikkea itse vaellukselle.


Mitä tarvitset mukaasi vaellukselle?

- Vaellukseen sekä eri säihin sopivat vaatteet ja vaelluskengät
- Teltta, makuualusta sekä makuupussi
- Rinkka
- Ruuantekovälineet, ruokaa, vesipullo / termospullo
- Kävely/vaellussauvat

Vaelluksen hinta on 720€ (sis alv.)

Hintaan kuuluu:
Päiväkohtainen retkisuunnitelma ja turvallisuussuunnitelma
Vesitaso Kilpisjärveltä Pitsusjärvelle
Opas neljäksi päiväksi
Ennen retkeä: Osallistujan kanssa retkelle valmistautuminen verkkotapaamisissa, jossa käymme läpi tarvittavat vaellustarvikkeet, vaatetus, ruoka sekä sen laitto sekä tarvittava apu Kilpisjärvelle saapumiseen ja majoittautumiseen.


Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse anettelatvapiikkila@gmail.com ja toimi näin:
ILMOJEN HALKI KÄSIVARREN ERÄMAAVAELLUKSELLE JA HALTIN HUIPUTUS 30.7.-2.8.2021

Vastaa meilissä ao. kysymyksiin:


Mille vaellukselle osallistut:
Koko nimi:
Ikä:
Puhelinnumero:
Paikkakunta:
Mikä on aikaisempi kokemuksesi luonnossa liikkumisesta?
Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?

Sinulle tulee itsellesi kustannettavaksi omat kuljetukset Kilpisjärvelle, yöpymiset Kilpisjärvellä sekä mahdolliset odotuspäivien yöpymiset (nämä yöt voit toki viettää myös teltassa).


Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajanvakuutus vaelluksen aikana.

Tekisikö mieli mukaan tälle ainutlaatuiselle vaellukselle? Mikäli sinulla on kysyttävää vaelluksesta, voit olla yhteydessä Anetteen joko meilitse anettelatvapiikkila@gmail.com tai soittamalla 040 772 4124.


Tervetuloa mukaan tekemään unohtumaton Haltin valloitus ja Käsivarren erämaan naisten vaellus!


Terveisin Anette