Käsivarren erämaan suurtunturien parhaat vapaalaskut

25.-28.3.2021

Käsivarren alue on arktisten suurtunturien erämaata, jossa tunturien huiput kohoavat yli kilometrin korkeuteen. Tule kanssamme nauttimaan pitkistä laskuista, piirtämään omat jälkesi koskemattomaan lumeen ja täyttämään mielesi vapaudella.


Käsivarren erämaa-alueella, Lapin korkeimmilla huipuilla, on paljon tarjottavaa sekä kokeneelle että aloittelevalle vapaalaskijalle. Laskupaikkamme löytyvät puuttomilta erämaan tuntureilta, joissa ollaan pitkälti matkapuhelinten kuuluvuusalueiden ulkopuolella. Nautimme joka päivä päivän parhaista lumista ja pitkistä laskuista upeissa maisemissa.

Ensimmäisenä laskupäivänä torstaina, 25.3.2021, laskemme Kilpisjärven lähituntureilla, jotka tarjoavat mainiota laskua sekä hienot maisemat Suomeen, Ruotsiin ja Norjaan. Kahtena seuraavana päivänä (perjantaina ja lauantaina) ajamme rekikyydillä syvälle erämaahan säiden salliessa. Matkan aikana ihailemme upeita maisemia ja Lapin talven rauhaa ympärillämme. Perillä laitamme kelkan parkkiin, skinit suksien pohjiin, tai lumikengät jalkaan ja lähdemme valloittamaan Suomen korkeimpia huippuja. Jos säät ja tähdet osuvat kohdilleen, käymme huiputtamassa mm. Suomen kolmanneksi korkeimman tunturin Gieddečohkkan (1 285 metriä), jossa on luvassa hieno lasku!


Tällä rennolla ja elämyksellisellä naisten vapaalaskuretkellä laskeminen tapahtuu pelkästään luonnonlumella, joten peruslaskutaidot on oltava sinulla hallussa. Pysymme poissa lumivyörymaastosta ja kaikilla tulee olla omat lumiturvallisuusvälineet mukana sekä vapaalaskuun riittävä vakuutus.


Yöpyminen Kilpisjärvellä

Yövymme retken aikana yhteismajoituksessa Kilpisjärven kylässä Santa’s Chalets Rakka -huoneistoissa. Lattiasta kattoon ulottuvat huoneiston ikkunat tarjoavat sykähdyttävän näköalan lumoaviin tunturi- ja järvimaisemiin. Unohtumattomien laskupäivien jälkeen saunomme, kokkaamme yhdessä, vietämme rauhallista iltaa ja lataamme akkumme seuraavaa päivää varten.


Santa’s Chalets Rakka- huoneistot sijaitsevat 80 metrin päässä Kilpisjärven ruokakaupasta. Luovutamme huoneistot sunnuntai-iltapäivällä.

Oppaina vapaalaskuviikonloppuna toimi Discover Laplandin perustaja, luontoelämysohjaaja Anette Latva-Piikkilä ja Kilpisjärvellä paikallisoppaanamme toimii Ville Eskonen, joka on asunut ja työskennellyt Kilpisjärvellä jo yhdeksän vuotta. Talvet Ville on viettänyt sukset jalassa seikkaillen tuntureilla, joista useat ovat etäisyytensä vuoksi haastavasti saavutettavia pelkästään lihasvoimin. Villen aluetuntemuksen myötä hän tietää alueen todelliset vapaalaskuhelmet. Villellä on Lumiturvallisuus koulutustaso Pro2.


Retkelle mahtuu max 11 naista, minimäärä jotta retki toteutuu on viisi naista.

Mitä mukaan?

Laskupäiville tarvitset sukset vaellussiteillä / splitboard / lumilauta + lumikengät, randomonot, nousukarvat, sauvat, kypärän, lumivyörypiipparin, lapion, sondin, taukotakin, juotavaa, energiapitoista evästä sekä repun, johon nämä kaikki mahtuvat.
Santa’s Chalets Rakka huoneistoihin tarvitset oman pyyhkeen sekä lakanat.
Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaalaskuun sopiva vakuutus.


Vapaalaskuviikonlopun hinta on 650€ sis. alv

Johon kuuluu:

- Päivän parhaat lumet ja laskut!
- Kaksi opasta kolmelle laskupäivälle
- Päiväkohtaiset suunnitelmat, joihin vaikuttaa sää, lumiturvallisuus sekä lumitilanne
- Kolme yötä Santa’s Chalets Rakka -huoneistoissa jaetuissa huoneissa
- Rekikyydit erämaahan + lämpimät haalarit kyydityksiin

Tämän lisäksi sinulle tulee kustannettavaksi omat kuljetukset Kilpisjärvelle sekä takaisin kotiin. Voimme yhdessä katsoa mahdollisia kimppakyytejä Lapissa / muualta Suomesta.

Jokainen on vastuussa omasta ruokailusta, mutta voimme yhdessä sopia ruokailut ja menut etukäteen ja jakaa kulut keskenämme paikan päällä.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse anettelatvapiikkila@gmail.com ja toimi näin:

OTSIKKO: Käsivarren erämaan suurtunturien parhaat vapaalaskut 25.-28.3.2021

Vastaa meilissä ao. kysymyksiin:

Koko nimi:

Ikä:

Puhelinnumero:

Paikkakunta:

Mikä on aikaisempi kokemuksesi vapaalaskusta?

Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?


Tekisikö mieli mukaan tälle ainutlaatuiselle vapaalaskuretkelle Kilpisjärvelle? Mikäli sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä Anetteen joko meilitse anettelatvapiikkila@gmail.com tai soittaa 040 772 4124.


Tervetuloa mukaan Käsivarren erämaahan kokemaan Lapin parhaat vapaalaskupaikat!


Terveisin Anette