image

Kilpisjärven vapaalaskuviikonloppu

13.4.-17.4.2022

Käsivarren alue on arktisten suurtunturien erämaata, jossa tunturien huiput kohoavat yli kilometrin korkeuteen. Tule pääsiäisenä kanssamme nauttimaan pitkistä laskuista, piirtämään omat jälkesi koskemattomaan lumeen ja täyttämään mielesi vapaudella.


Käsivarren erämaa-alueella, Lapin korkeimmilla huipuilla, on paljon tarjottavaa sekä kokeneelle että aloittelevalle vapaalaskijalle. Laskupaikkamme löytyvät puuttomilta erämaan tuntureilta, joissa ollaan pitkälti matkapuhelinten kuuluvuusalueiden ulkopuolella. Nautimme joka päivä päivän parhaista lumista ja pitkistä laskuista upeissa maisemissa.

image

Ensimmäisenä laskupäivänä torstaina, 14.4.2022, laskemme Kilpisjärven lähituntureilla, jotka tarjoavat mainiota laskua sekä hienot maisemat Suomeen, Ruotsiin ja Norjaan. Kahtena seuraavana päivänä (perjantaina ja lauantaina) ajamme rekikyydillä syvälle erämaahan säiden salliessa. Matkan aikana ihailemme upeita maisemia ja Lapin talven rauhaa ympärillämme. Perillä laitamme kelkan parkkiin, skinit suksien pohjiin, tai lumikengät jalkaan ja lähdemme valloittamaan Suomen korkeimpia huippuja. Jos säät ja tähdet osuvat kohdilleen, käymme huiputtamassa mm. Suomen korkeimman tunturin Ridnitsohkkan (1 317,1 metriä), josta on luvassa hieno lasku!


Tällä rennolla ja elämyksellisellä naisten vapaalaskuretkellä laskeminen tapahtuu pelkästään luonnonlumella, joten sinun tulee osata laskea hallitusti luonnonvaraisilla, ei hoidetuilla rinnealueilla sekä ymmärtää ja hyväksyä luonnonvaraisella rinteellä laskemiseen sisältyvät riskit. Pysymme poissa lumivyörymaastosta ja kaikilla tulee olla omat lumiturvallisuusvälineet mukana sekä vapaalaskuun riittävä vakuutus. Suosittelemme käymään ennen retkeä lumiturvallisuuskurssin.


Yöpyminen Kilpisjärvellä

Yövymme retken aikana yhteismajoituksessa Kilpisjärven kylässä Santa’s Chalets Rakka -huoneistoissa. Lattiasta kattoon ulottuvat huoneiston ikkunat tarjoavat sykähdyttävän näköalan lumoaviin tunturi- ja järvimaisemiin. Unohtumattomien laskupäivien jälkeen saunomme, kokkaamme yhdessä, vietämme rauhallista iltaa ja lataamme akkumme seuraavaa päivää varten.


Santa’s Chalets Rakka- huoneistot sijaitsevat 80 metrin päässä Kilpisjärven ruokakaupasta. Luovutamme huoneistot sunnuntai-iltapäivällä.

image

Oppaat:

Antte Lauhamaa on lappilainen vapaalaskija, lumivyöryasiantuntija ja opas. Anten kokemus vuorilla liikkumisesta alkaa 90-luvun alkupuolelta, jolloin hän aloitti vapaalaskun telemark-suksilla. Antelle hiihtäminen ei ole pelkkä harrastus vaan kutsumus ja intohimo, jonka avulla voi toteuttaa itseään. Koulutuksena Antella on kansainvälisesti hyväksytty lumiturvallisuusalan tutkinto CAA 2, WAFA (Wilderness Advanced First Aid) sekä SHKY:n Ski Patrol taso 3.

Ville Eskonen, joka on asunut ja työskennellyt Kilpisjärvellä jo yhdeksän vuotta. Talvet Ville on viettänyt sukset jalassa seikkaillen tuntureilla, joista useat ovat etäisyytensä vuoksi haastavasti saavutettavia pelkästään lihasvoimin. Villen aluetuntemuksen myötä hän tietää alueen todelliset vapaalaskuhelmet. Ville on FINLAV-kouluttaja ja hänellä on WFA sekä EA2.

Anette Latva-Piikkilä, joka on Discover Laplandin perustaja ja luontoelämysohjaaja.


Retkelle mahtuu max 11 naista, minimäärä jotta retki toteutuu on viisi naista.

image
image

Mitä mukaan?

Laskupäiville tarvitset sukset vaellussiteillä / splitboard / lumilauta + lumikengät, randomonot, nousukarvat, sauvat, kypärän, lumivyörypiipparin, lapion, sondin, taukotakin, juotavaa, energiapitoista evästä sekä repun, johon nämä kaikki mahtuvat. Santa’s Chalets Rakka huoneistoihin tarvitset oman pyyhkeen sekä lakanat.


Vapaalaskuviikonlopun hinta on 760€ sis. alv

Johon kuuluu:

- Päivän parhaat lumet ja laskut!
- Kolme opasta kolmelle laskupäivälle
- Päiväkohtaiset suunnitelmat, joihin vaikuttaa sää, lumiturvallisuus sekä lumitilanne
- Neljä yötä Santa’s Chalets Rakka -huoneistoissa jaetuissa huoneissa
- Rekikyydit erämaahan + lämpimät haalarit kyydityksiin

Tämän lisäksi sinulle tulee kustannettavaksi omat kuljetukset Kilpisjärvelle sekä takaisin kotiin. Voimme yhdessä katsoa mahdollisia kimppakyytejä Lapissa / muualta Suomesta.

Jokainen on vastuussa omasta ruokailusta, mutta voimme yhdessä sopia ruokailut ja menut etukäteen ja jakaa kulut keskenämme paikan päällä.


Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse anettelatvapiikkila@gmail.com ja toimi näin:

OTSIKKO: Kilpisjärven vapaalaskuviikonloppu 13.4.-17.4.2022

Vastaa meilissä ao. kysymyksiin:
Koko nimi:
Ikä:
Puhelinnumero:
Paikkakunta:
Mikä on aikaisempi kokemuksesi vapaalaskusta?
Oletko käynyt lumiturvallisuuskurssin?
Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?


Tekisikö mieli mukaan tälle ainutlaatuiselle vapaalaskuretkelle Kilpisjärvelle? Mikäli sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä Anetteen joko meilitse anettelatvapiikkila@gmail.com tai soittaa 040 772 4124.


Tervetuloa mukaan Käsivarren erämaahan kokemaan Lapin parhaat vapaalaskupaikat!

Katso lisää retkiä

image

Naisten FINLAV Lumiturvallisuus 1 YLLÄS

image

Naisten FINLAV Lumiturvallisuus 1 PALLAS

image

Naisten FINLAV Lumiturvallisuus 2 Kilpisjärvi

image

Aloittelijoiden Hetta-Pallas Hiihtovaellus

image

Haltin hiihtovaellus huhtikuussa

image

Haltin hiihtovaellus maaliskuussa

image

Aloittelijoiden vaellus Hetta-Pallas

image

Haltin vaellus

image

Ruska Maastopyörävaellus Suomi-Ruotsi-Norja