image

Aloittelijoiden Hetta-Pallas Hiihtovaellus

19.-23.3.2024

Oletko haaveillut hiihtovaelluksesta Lapissa? Liikut tunturisuksilla ahkio perässä valkoisten tuntureiden, rauhan ja avaruuden ympäröimänä. Nukut varaustuvissa ja lähdet virkeänä uuteen päivään samalla, kun lumessa helmeilee miljoonia timantteja ja seuraat, kuinka aika on pysähtynyt legendaarisella Hetta-Pallaksen reitillä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.


Maaliskuussa 2024 päästään jälleen toteuttamaan haaveita, kun naisten hiihtovaellus kutsuu hyväkuntoisia hiihtovaelluksesta kiinnostuneita aloittelijoita. Itse hiihtovaelluksen kesto on kolme yötä ja neljä päivää ja yövymme matkan varrella varaustuvissa. Jos haluat kokeilla miltä tuntuu talvitelttailla, tämä on myös mahdollista, otamme teltan vaellukselle mukaan.


Hetta-Pallas hiihtoreitin pituus on noin 60 km. Hiihdämme huolletulla latureitillä, joka kulkee kesäreittiä alavampia metsämaita ja soita pitkin, joskin Sioskurun ja Hannukurun välillä se sijaitsee avotunturissa. Päivämatkat vaihtelevat 13-15 km välillä.


Tapaamme päivää ennen hiihtovaelluksen alkua Hetassa Hetan Majatalossa, jossa olemme yötä. Tällöin tutustumme toisiimme sekä käymme kaikki hiihtovaellukseen liittyvät varustukset läpi.

image

Hiihtovaelluksen opas

Tällä hiihtovaelluksella oppaana toimii Muoniossa asuva eräopas Sanni Lampinen. Luontoa ja kaikkea siellä elävää rakastava Sanni on rauhallinen, kaikki huomioon ottava sekä iloinen persoona. Sanni on toiselta ammatiltaan fysioterapeutti.


Ennen retkeä

Lähetämme sinulle tarkan pakkauslistan sekä retkisuunnitelman, jotka käymme läpi retkelle lähtijöiden kanssakahdessa online-tapaamisessa.


Hetta-Pallas hiihtovaelluksen hinta 890€ sis. alv
Hintaan kuuluu:

- Opas koko retken ajaksi
- Retkisuunnitelma sekä turvallisuussuunnitelma
- Pakkauslista retkelle
- Ahkio, tunturisukset, monot ja sauvat
- Kolme yötä varaustuvissa ja sauna Hannukurussa (puolessa välissä matkaa)
- Yksi yö Hetan Majatalossa, johon kuuluu illallinen, sauna ja aamiainen ja illalla käymme tarvikkeet läpi ja niiden kanssa toimiminen
- Kaksi verkkotapaamista (5.2.2024 klo 19-21 ja 11.3.2024 klo 19-21) ennen retkeä, jossa käymme hiihtovaellukseen liittyvät asiat läpi

image

Sinulla tulee itselläsi olla:

- Hiihtovaellukseen sopivat vaatteet ja taukokengät
- 3 vuodenajan makuupussi
- Retkiruuat
- Ruokailuvälineet ja astia, juomapullo, termospullo
- Kuivasäkit, jotka kulkevat ahkiossa ja joissa säilytät tavarasi


Vaatimustaso:

Kyseessä on aloittelijoiden hiihtovaellus eli sinulla ei tarvitse olla hiihtovaelluksesta tai talvivaeltamisesta aikaisempaa kokemusta. Fyysisen kunnon puolesta sinun tulee olla hyvässä kunnossa sekä osata hiihtää. Matkavauhti on verrattavissa vaeltamiseen eli matkalla edetään ahkiota vetäen perinteisen hiihtotyylillä, rauhakseltaan edeten.


Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse anettelatvapiikkila@gmail.com ja toimi näin:

Otsikko: Aloittelijoiden Hetta-Pallas hiihtovaellus
Vastaa meilissä ao. kysymyksiin:
Koko nimi:
Ikä:
Puhelinnumero:
Paikkakunta:
Mikä on aikaisempi kokemuksesi luonnossa liikkumisesta?
Mikä on aikaisempi kokemus hiihtämisestä?
Mikä on kuntotasosi ja kuina paljon ja miten liikut normaalisti arjessa?
Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?
Hetan illallista varten: Oletko kasvissyöjä / vegaani?

Sinulle tulee itsellesi kustannettavaksi omat kuljetukset Hettaan sekä Pallakselta pois kotiisi. Jos olet tulossa autolla, voimme varata sinulle auton siirron Hetasta Pallakselle 100€.

Retkelle otetaan max 8 naista, vähimmäismäärä on 4hlö, jotta retki toteutuu.

Sinun tulee varata retkeen yksi ylimääräinen yö, jos joudumme yöpymään tunturissa yhden yön ylimääräistä säistä johtuen.

image
image

Retken varaus- ja peruutusehdot:

Kun olet ilmoittautunut mukaan sähköpostitse, saat paluupostina materiaalikululaskun 250€. Kun lasku on maksettu, on paikka hiihtovaellukselle varattu ja saat paluupostina hiihtovaelluksen materiaalit; pakkauslistan ja retkisuunnitelman sekä online-tapaamisten linkit.

Hiihtovaelluksen loppulaskun 640€ saat sähköpostiisi hiihtovaelluksen aloituspäivänä, jolloin lasku tulee maksaa ja lähettää tästä kuittikopio osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com.

Jos perut osallistumisesi hiihtovaellukselle missä kohtaa tahansa, pidätämme toimitetut hiihtovaelluksen materiaalien kulut sekä toimistokulut 250€. Ilmoittautumisen peruutus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com.

Jos lähisukulaisen tai matkan osapuolen äkillinen sairaus / vamma / kuolema voi johtaa peruuttamiseen, sinun on varmistettava, että matkavakuutuksesi kattaa varauksen kustannukset. Jopa tällaisissa tapauksissa varausehdot ovat edellä mainitut. Jos peruutat, ota heti yhteyttä osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com. Peruutustilanteessa osallistumisoikeutta ei voi siirtää tuleville retkille. Lue lisää varaus – ja peruutusehdoistamme tästä.

Asiakas on velvollinen olemaan ajallaan ohjelman aikataulun mukaisesti. Myöhästyminen ei oikeuta ohjelman palautusta tai uudelleenjärjestelyä. Ole lähtöpaikassa 10-15 min aikaisemmin kuin lähtöaika.

Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajan- tai matkavakuutus hiihtovaelluksen aikana.

Tekisikö mieli mukaan tälle upealle hiihtovaellukselle? Mikäli sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä Anetteen joko meilitse anettelatvapiikkila@gmail.com tai soittamalla 040 772 4124.

Hetta-Pallas hiihtovaelluksen jälkeen voit lähteä omille talviseikkailuille luottavaisin mielin.
Tervetuloa mukaan tekemään unohtumaton hiihtovaellus Tunturi-Lappiin keväthankien aikaan ja hengittämään maailman puhtainta ilmaa!

Katso lisää retkiä

image

Kaamoshiihto Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

image

Aloittelijoiden Hetta-Pallas hiihtovaellus

image

Haltin hiihtovaellus

image

Aloittelijoiden vaellus Hetta-Pallas 2024

image

Pohjois-Norjan vaellus