image

HALTIN HIIHTOVAELLUS

3.-10.4.2024

Upeiden keväthankien aikaan Suomen korkeimpien tuntureiden juurilla, hiihtäen hiljaa Suomen huipulle. Haltin hiihtovaelluksen ajankohta on 3.-10.4.2024 ja mukaan mahtuu seitsemän talviretkeilykokemusta omaavaa naista.


Kuusi päivää ja viisi yötä Suomen upeimmalla hiihtovaellusreitillä Norjan rajan tuntumassa. Tällä retkellä vedetään omaa ahkiota ja yövytään matkalla varaustuvissa. Teltat ovat kuitenkin mukana ja telttayöpymiseen tulee varautua, sillä sää Käsivarressa on hyvin arvaamaton.


Päivämatka ovat 10-20 km välillä. Koko reitin pituudeksi tulee noin 115km. Säiden salliessa hiihtovaelluksella on tavoitteena päästä huiputtamaan Suomen korkein kohta Haltilla. Jos sää ei ole tähän suosiollinen, huiputusta ei turvallisuussyistä tehdä.

image
image

Mitä hiihtovaellus tarjoaa?

Hiihtovaellus Käsivarren erämaassa tarjoaa upean mahdollisuuden kokea Lapin upea luonto ja nauttia ainutlaatuisesta talvisesta maisemasta. Käsivarsi on tunnettu upeista tunturimaisemistaan ja koskemattomasta luonnostaan. Huhtikuussa päivät alkavat olla jo huomattavasti pidempiä, ja voit nauttia kauniista kevättalven valosta. Auringonpaiste ja vaalea kevätaurinko luovat hienoja valoefektejä maisemissa. Rauhallisuus ja luonnon hiljaisuus tekevät hiihtovaelluksesta ainutlaatuisen ja rentouttavan. Lähtemällä mukaan tähän ainutlaatuiseen talviseikkailuun, saat uutta oppia talviretkeilystä ja hiihtovaelluksesta samalla, kun tapaat samanhenkisiä, mahtavia naisia. Anna itsesi inspiroitua luonnonvoimista sekä upeista naisista ympärilläsi.


Hiihtovaelluksen opas

Oppaana hiihtovaelluksella toimii eräopas Sanni Lampinen. Muoniossa asuva Sanni on toiselta ammatiltaan fysioterapeutti ja hän toimii oppaana Discover Laplandin hiihtovaellusten lisäksi myös kesän vaelluksilla. Sanni on kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja siitä, miten voimme luonnossa eheyttää itseämme. Retkeilijänä Sanni on nautiskelija ja seikkailija. Hän nauttii ympäröivästä luonnosta, sen kauniista yksityiskohdista, rauhasta, eri sääolosuhteista ja kaikesta erilaisuudesta mitä luonto meille tarjoaa.

image

Aikataulu:

Keskiviikkona 3.4.2024 tapaaminen Kilpisjärvellä ja yöpyminen hotellissa. Torstaiaamuna alkaa hiihtovaellus kohti Haltia. Matkalla yövytään viisi yötä varaustuvissa ja hiihtovaellus päättyy takaisin Kilpisjärvelle. Hotellilla ollaan vielä viimeinen 9.-10.4.2024 välinen yö.


Haltin hiihtovaelluksen hinta 1290€ sis. alv
Hintaan kuuluu:

- Opas koko retken ajaksi
- Retkisuunnitelma sekä turvallisuussuunnitelma
- Pakkauslista retkelle
- Ahkio, tunturisukset, monot, sauvat
- Viisi yötä matkalla varaustuvissa
- Teltta hätämajoitusta varten
- Kaksi yötä Lapland Hotels Kilpiksessä (jaettu kahden hengen huone, sauna, aamiainen)
- Verkkotapaamiset ennen retkeä, jossa käymme hiihtovaellukseen liittyvät asiat läpi. Ensimmäinen onlinetapaaminen 8.2.2024 klo 19-21 ja toinen 28.3.2024 klo 19-21.


Sinulla tulee itselläsi olla:

- Hiihtovaellukseen sopivat vaatteet
- Talvikäyttöön sopiva makuupussi ja makuualustat
- Retkiruuat
- Ruokailuvälineet
- Kuivasäkit, jotka kulkevat ahkiossa ja joissa säilytät tavarasi

Retkelle otetaan max 7 naista, vähimmäismäärä on 5hlö, jotta retki toteutuu. Sinun tulee varata retkeen yksi ylimääräinen yö, jos joudumme yöpymään tunturissa yhden yön ylimääräistä säistä johtuen.

image

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse anettelatvapiikkila@gmail.com ja toimi näin:

Otsikko: Haltin hiihtovaellus

Vastaa meilissä ao. kysymyksiin:
Koko nimi:
Ikä:
Puhelinnumero:
Paikkakunta:
Mikä on aikaisempi talviretkeilykokemuksesi?
Mikä on aikaisempi kokemus hiihtämisestä?
Mikä on kuntotasosi eli kuinka paljon ja miten liikut normaalisti arjessa?
Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?

Sinulle tulee kustannettavaksi omat kuljetukset Kilpisjärvelle ja takaisin kotiin. Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajan- tai matkavakuutus hiihtovaelluksen aikana.


Retken varaus- ja peruutusehdot:

Kun olet ilmoittautunut mukaan sähköpostitse, saat paluupostina materiaalikululaskun 290€. Kun lasku on maksettu, on paikka hiihtovaellukselle varattu ja saat paluupostina hiihtovaelluksen materiaalit; pakkauslistan ja retkisuunnitelman sekä onlinetapaamisten linkit.

Hiihtovaelluksen loppulaskun 1000€ saat sähköpostiisi hiihtovaelluksen aloituspäivänä, jolloin lasku tulee maksaa ja lähettää tästä kuittikopio osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com.

Jos perut osallistumisesi hiihtovaellukselle missä kohtaa tahansa, pidätämme toimitetut hiihtovaelluksen materiaalien kulut sekä toimistokulut 290€. Ilmoittautumisen peruutus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com.

Jos lähisukulaisen tai matkan osapuolen äkillinen sairaus / vamma / kuolema voi johtaa peruuttamiseen, sinun on varmistettava, että matkavakuutuksesi kattaa varauksen kustannukset. Jopa tällaisissa tapauksissa varausehdot ovat edellä mainitut. Jos peruutat, ota heti yhteyttä osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com. Peruutustilanteessa osallistumisoikeutta ei voi siirtää tuleville retkille. Lue lisää varaus - ja peruutusehdoistamme tästä.

Asiakas on velvollinen olemaan ajallaan ohjelman aikataulun mukaisesti. Myöhästyminen ei oikeuta ohjelman palautusta tai uudelleenjärjestelyä. Ole lähtöpaikassa 10-15 min aikaisemmin kuin lähtöaika.

Tervetuloa lumoavaan matkaan, joka täyttää sielusi ja sydämesi seikkailunhaluisella ilolla!

Tekisikö mieli mukaan tälle upealle hiihtovaellukselle? Mikäli sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä Anetteen joko meilitse anettelatvapiikkila@gmail.com tai soittamalla 040 772 4124.

Katso lisää retkiä

image

Kaamoshiihto Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

image

Aloittelijoiden Hetta-Pallas hiihtovaellus

image

Haltin hiihtovaellus

image

Aloittelijoiden vaellus Hetta-Pallas 2024

image

Pohjois-Norjan vaellus