image

Kaamoshiihto Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

6.-8.12.2024

Kaipaatko hetkeä hiljaisuudessa kauniissa talvimaisemissa? Valmistaudu talven tuloon ja lähdekokemaan kaamos lumoavimmillaan. Kutsumme sinut hiihtämään kanssamme Vuontisjärveltä läpi lumisen tunturiylängön kohti tunnelmallista Nammalakurua, jossa nautimme kaamoksen pimeydestä ja hiljaisuudesta kaksi yötä.


Kaamos esiintyy pohjoisilla leveysasteilla talvisaikaan, jolloin aurinko ei nouse horisontin yläpuolelle. Lapin kaamos on ainutlaatuinen kokemus, kun luonto hiljenee talviunilleen, ja kuulet vain hiljaista tuulen kohinaa ja lumen narinaa askelten alla. Kaamos tuo myös mukanaan ainutlaatuisen tunnelman ja kauneuden. Se on myös oiva tilaisuus hidastaa tahtia ja nauttia hiljaisuudesta sekä pimeydestä, ja antaa keholle ja mielelle ansaittua lepoa.

image
image

Talviretken kulku kaamoksen keskellä

Tapaamme Vuontisjärven parkkipaikalla 6.12.2024 klo 09.00. Tästä lähdemme hiihtäen /lumikengin kohti tunturiylänköä ja matkaa Nammalakuruun tulee noin 7 km. Liikumme hiljalleen lumisten maisemien halki, pysähdymme nauttimaan eväitä ja juomisia. Ympäröivä hiljaisuus kuiskailee korviisi ja saat syventyä omiin aatoksiin, tuntien mielesi rauhoittuvan. Kun viimein saavumme perille ennen pimeän tuloa, olemme iloisia tästä lumoavasta matkasta.


Vietämme idyllisessä Nammalakurun varaustuvassa kaksi yötä, jossa lepäämme ja nautimme kaamoksen hiljaisuudesta. Lauantaina 7.12.2024 teemme päiväretken Rihmakuruun niiden kanssa, jotka haluavat, ja jos sää sallii. Rihmakuruun on matkaa noin 3 km suuntaansa. Kuru on upea nähtävyys, joka tarjoaa upeita maisemia ja pysähtynyttä tunnelmaa. Rihmakurun kodalla tulistelemme ja syömme maukkaita eväitä.


Sunnuntaina 8.12.2024 aloitamme kotimatkan takaisin kohti Vuontisjärveä ja perillä parkkipaikalle olemme noin klo 15.00.


Mitä sinun tarvitsee huolehtia retkeä varten?

Sinulle tulee huolehdittavaksi omat kuljetukset Vuontisjärvelle (suosimme ja suosittelemme kimppakyytejä,) omat ruokailusi sekä liikkumisvälineesi, jotka voivat olla tunturisukset (karvapohjilla), liukulumikengät (karvapohjilla), lumikengät, splitboard tai rando-sukset. Näiden avulla pääset liikkumaan kansallispuiston upeissa maisemissa ja nauttimaan talvisesta luonnosta. Jotta saat myös tavarasi ja tarvikkeesi tuotua mukanasi, tarvitset joko ison rinkan, ahkion tai pulkan millä vedät tarvikkeesi. Varaustuvassa voit käyttää omaa makuupussia tai makuupussin sisälakanaa, tuvassa on patja sekä petivaatteet.


Vaatimustaso:

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta talviretkeilystä. Mikäli lähdet liikkeelle suksilla, tulee sinun osata hiihtää. Matkalla on ylä- ja alamäkiä. Fyysisen kunnon puolesta retki vaatii peruskunnon.

image
image

Retken hinta on 350 € (sis alv.)

Hintaan kuuluu:
Kaksi yötä Nammalakurun varaustuvassa
Oppaan palvelut retkellä (oppaana Sanni Lampinen)
Pakkauslista
Apua tarvikkeiden lainaamiseen / vuokraamiseen.


Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse anettelatvapiikkila@gmail.com ja toimi näin:

OTSIKKO: Kaamoshiihto 6.-8.12.2024
Vastaa meilissä ao. kysymyksiin:
Koko nimi:
Ikä:
Puhelinnumero:
Paikkakunta:
Oletko ollut aikaisemmin retkillämme? Jos olet, millä?
Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?


Retken varaus- ja peruutusehdot:

Kun olet ilmoittautunut mukaan sähköpostitse, saat paluupostina materiaalikululaskun 150€. Kun lasku on maksettu, saat paluupostina retken materiaalit; pakkauslistan ja retkisuunnitelman.

Hiihtovaelluksen loppulaskun 200€ saat sähköpostiisi retken aloituspäivänä, jolloin lasku tulee maksaa ja lähettää tästä kuittikopio osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com .

Jos perut osallistumisesi retkelle missä kohtaa tahansa, pidätämme toimitetut retken materiaalien kulut sekä toimistokulut 150€. Ilmoittautumisen peruutus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com .

Lue lisää varaus - ja peruutusehdoistamme tästä.

Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajan- tai matkavakuutus hiihtovaelluksen aikana.

Vaellukselle otetaan maksimissaan 8 naista, minimi henkilömäärä on 5, jotta retki toteutuu.

Mikäli sinulla on kysyttävää vaelluksesta, voit olla yhteydessä Anetteen joko meilitse anettelatvapiikkila@gmail.com tai soittamalla 040 772 4124.

Katso lisää retkiä

image

Aloittelijoiden Hetta-Pallas hiihtovaellus

image

Haltin hiihtovaellus

image

Aloittelijoiden vaellus Hetta-Pallas 2024

image

Pohjois-Norjan vaellus