image

Maastopyörävaellus Suomi - Ruotsi - Norja

31.8.-3.9.2023

Tämän vuoden MTB-retkemme suuntautuu Suomi-neidon käsivarteen jännittävälle maastopyörävaellukselle. Kaksipäiväinen maastopyörävaellus alkaa Kilpisjärveltä, josta ajamme Ruotsiin ja retki päättyy Norjaan. Syksyn noin 65 km ruskareitti kulkee uskomattoman hienoissa vuoristomaisemissa, maastopyöräilyä parhaimmillaan!


Tällä retkellä ei suoriteta, vaan ennen kaikkea nautitaan matkanteosta. Mukaan paljon evästä ja napostetltavaa, kunnolla juomaa ja rentoutunut mieli. Matkalla yövytään Ruotsin puolella erämaakämpässä Pältsa Stugassa, jossa tunnelma on käsin kosketeltavan hieno. Pältsan vuorimökkiä käytettiin toisen maailmansodan aikana vastarintaliikkeen tukikohtana.


Retki sopii sinulle, jolla on jo maastopyöräilykokemusta tai olet ollut mukanamme polkemassa Ylläs-Levi -retkellämme. Maastossa tulee olemaan nousua ja laskua, helpompaa polkua sekä teknisempää maastoa.


Oppaina retkellä toimivat meidän tutut MTB-oppaamme Laura Ollila ja Juuso Laitinen. Tämä dynaaminen duo pitää sinusta huolta koko retken ajan ottaen kaikki osallistujat huomioon ja tarjoten juuri sinulle oikeaa vauhtia hienoilla poluilla.


image
image

Maastopyörävaelluksen aikataulu:

31.8.2023 tapaaminen Lapland Hotels Kilpiksellä, jossa vietämme yön. Käymme illalla retkeä sekä tarvikkeita läpi ja pakkaamme kaiken valmiiksi aamulle. Illalla nautimme yhteisen dinnerin ja skoolaamme tulevalle seikkailulle.


Aamulla 1.9. kuljetus MTB-vaelluksen lähtöpaikkaan, josta retki alkaa. Ensimmäisenä päivänä tulee ajoa noin 25 km tunturiylängön hienoissa maisemissa. Ajettava polku vaihtelee soratiestä, mönkijäpolkuun, suo-osuuksista koivikkoon, komeiden pahtojen ympäröimänä. Edessä siintää Ruotsin puolen Pältsan massiivit sekä Norjan vuoret. Ajopäivä päättyy nousun jälkeen tunnelmalliseen Pältsa Stuganilla, jossa yövymme. Tupavahti toivottaa meidän tervetulleiksi ja ohjaa maakuusoppeihin. Illalla valmistetaan omat maukkaat iltaruuat, saunotaan sekä fiilistellään päivää.


image

Aamulla 2.9. hyvin nukutun yön jälkeen alkaa Pältsan tuvalta ensiluokkainen maastopyöräily kohti Norjaa. Tässä on ajonautintoa parhaimmillaan! Letka ajaa ylängöllä kiemurtelevalla moreemiharjanteella ja edessä avautuvat Norjat vuoret ja Paras, vieressä näkyy Pältsan massiivi. Ennen Norjan rajaa moreeniharjanne loppuu ja polku muuttuu kiviseksi. Päivän aikana ajoa tulee noin 40 km, joista viimeiset 10 km on upeaa alamäkeä. Kun kaikki saapuvat päätepisteeseen Norjan puolelle, rytmiryhmä kuljetetaan kalustoineen takaisin Kilpisjärven hotellille. Illalla pestään pyörät, saunotaan, syödään hyvin ja skoolataan upealle seikkailulle! 3.9. alkaa kaikkien kotimatka.


Retken hinta on 680€ sis alv.


Retken hintaan kuuluu:


- Kaksi yötä Lapland Hotels Kilpiksessä jaetussa retkeilyhuoneessa, sisältäen aamiaisen ja rantasaunan
- Yksi yö Pältsa Stugassa
- Kaksi opasta, reittisuunnitelma, pakkauslista ja turvallisuussuunnitelma
- Kuljetus Kilpisjärveltä MTB-vaelluksen lähtöpaikkaan ja paluukuljetus Norjasta takaisin Kilpisjärven hotellille


Jos lähdet matkaan sähköpyörällä, tulee sinulla olla vara-akku mukana, sillä akkuja ei saa lataukseen matkalla.


Tarvitset mukaan:

Maastopyörä + varakumi, pieni pumppu
Ajovaatteet
Kypärä
Reppu, johon mahtuu (tai pyörän rungossa olevissa kuljetuspusseissa):
- Juomapullo / juomarakko
- Kahden päivän eväät retkelle
- Makuuspussilakana / pieni makuupussi (kaikki tavara kuljetetaan omassa repussa)
- Vaatteet Pältsa Stugalle (yöpymäpaikassa saunamahdollisuus)


Ilmoittaudu näin mukaan osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com

Otsikko: Maastopyörävaellus Suomi - Ruotsi - Norja 31.8.-3.9.2023
Nimi:
Ikä:
Paikkakunta:
Puhelinnumero:
Aikaisempi kokemuksesi maastopyöräilystä:
Oletko ollut meidän Ylläs-Levi retkillä mukana?
Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?


Mukaan otetaan maksimissaan 10 naista, minimimäärä retken toteutukseen on 6 naista.


Sinulle tulee kustannettavaksi omat kuljetukset Kilpisjärvelle ja takaisin kotiin sekä omat ruokailut to-su (perjantaina ja sunnuntaina hintaan kuuluvat hotellin aamiaiset + sauna).


Retken varaus- ja peruutusehdot:

Kun olet ilmoittautunut mukaan sähköpostitse, saat paluupostina materiaalikululaskun 140€. Kun lasku on maksettu, on paikka retkelle varattu ja saat paluupostina retken materiaalit.


MTB-vaellusken loppulaskun 540€ saat sähköpostiisi retken aloituspäivänä, jolloin lasku tulee maksaa ja lähettää tästä kuittikopio osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com.


Jos perut osallistumisesi retkelle missä kohtaa tahansa, pidätämme toimitetut materiaalien kulut sekä toimistokulut 140€. Ilmoittautumisen peruutus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com. Lue lisää varaus - ja peruutusehdoistamme tästä.


Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajan- tai matkavakuutus retken aikana.


Tekisikö mieli mukaan tälle upealle MTB-vaellukselle? Mikäli sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä Anetteen joko meilitseanettelatvapiikkila@gmail.com tai soittamalla 040 772 4124.

Katso lisää retkiä

image

Kaamoshiihto Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

image

Aloittelijoiden Hetta-Pallas hiihtovaellus

image

Haltin hiihtovaellus

image

Aloittelijoiden vaellus Hetta-Pallas 2024

image

Pohjois-Norjan vaellus