Tietoa meistä

Discover Lapland

Discover Lapland järjestää Tunturi-Lapin ja Käsivarren alueella eksklusiivisia, pienryhmissä toteutettavia naisten retkiä ympäri vuoden. Tarjoamme opastettuja naisten vaellus-, hiihtovaellus-, maastopyöräily-, sekä vapaalaskuretkiä kauniissa ja ainutlaatuisessa Suomen Lapissa.

Discover Lapland on suomalainen yritys, jonka kotipaikka on Levillä. Luonnolla on positiivinen vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin ja mikä onkaan parempi paikka kokea luontoäidin voima kuin Lappi. Oppaamme ja ohjaajamme ovat kunkin aktiviteetin koulutettuja alan ammattilaisia. Meille tärkeää on antaa paras mahdollinen asiakaskokemus ennen retkeä, retkellä ja sen jälkeen.

Arvoihimme kuuluvat:
Yhteisöllisyys
Luonto
Terveelliset elämäntavat
Kestävä kehitys ja vastuullisuus
Uuden oppiminen
Positiivinen energia

image
image

Yrityksen perustaja Anette Latva-Piikkilä ja Discover Laplandin synty
Discover Laplandin perustaja on Anette Latva-Piikkilä. Hän muutti Lappiin vuonna 2016, jonka kaunis ympäristö tarjoaa kaiken, mitä hän rakastaa tehdä Lapin kahdeksan eri vuodenajan aikana. Anette on luontoelämysohjaaja, tutkinnon hän suoritti Rovaniemen Santa Sport -koulussa.

”Sain lentävän lähdön tähän maailmaan, kun meinasin syntyä Ladan takapenkille Helsinki- Hyvinkää välillä. Äitini onnistui pidättelemään minua Hyvinkäälle asti, missä synnyin vuonna 1979.

Pienenä leikin usein itsekseni, koska muut tytöt eivät leikkineet samoja leikkejä. Joskus pojat ottivat minut leikkeihinsä mukaan. Äitini sai varmasti pysyvän rasitusvamman käteensä joutuessaan heittämään palloa, pelaamaan tennistä tai sulkapalloa kanssani. Hän usein muistuttaa minua siitä, kuinka aktiivinen olin pienenä, täynnä energiaa.

Koulussa en oikein loistanut, koska mikään tieto ei tuntunut tarttuvat päähän. Tykkäsin kovasti liikunnasta sekä käsitöistä ja näissä aineissa sainkin muutaman stipendin.

Teininä harrastin paljon eri lajeja ja karting vei lopuksi leijonan osan ajastani. Välillä toki harmitti, kun kaverit lähtivät viettämään viikonloppua yhdessä ja minä suuntasin isäni kanssa Pieksämäen soramonttuun ajamaan kisaa. Tuntui, että jäin jostain paitsi, paitsi, että en jäänyt, vaan keräsin hyvin erilaista kokemusta ja oppia elämästä kuin muut ikäiseni.

Minut kasvatettiin yksinyrittäjä isäni puolesta ajatukseen, että mikä vain on mahdollista. Vahvoja luonteenpiirteitäni ovat aina olleet rohkeus, positiivisuus ja olen hyvällä tavalla naiivi. En myöskään suuresti välitä muiden mielipiteistä, vaan kuuntelen itseäni ja uskon tekemiseeni. Olen myös hyvin lojaali ja rohkaisen muita heidän tiellään.

Yläasteella yrittäjähenkisyyteni sai ensipuraisun, kun keräsin yhteistyökumppaneita karting-harrastukseeni, joka oli hyvin kallista. Tein erilaisia markkinointitoimenpiteitä ja sopimuksia. Hoidin myös itse omat ajosopimukseni kansainvälisten tiimien kanssa, sillä isäni ei puhunut englantia. Olin hyvin toimelias ja innostuin näistä haasteista. Sain kiertää Eurooppaa pakettiautolla isäni kanssa ja myöhemmin lensin MM- ja EM-kisoihin, joissa olin yksin, vain ulkomaalainen mekaanikko tukenani. Upeita aikoja, hyvin opettavaista.

Hypätään teini-iästä aikuisuuteen. Minusta ei siis tullut seuraavaa naisformulakuskia, vaan ohjelmapalveluyrittäjä.

Vuonna 2016 muutimme Lappiin, koska halusimme päästä harrastamaan luonnossa ympäri vuoden eri aktiviteettejä. Vuoden verran kolusinkin tuntureita, polkuja ja upeita paikkoja, ottaen usein mukaan ystäviä ja perhettäni. Halusin heidän kokevan ja näkevän paikan kauneuden ja eri lajit.

Mietin silloin myös, että mitä alkaisin seuraavaksi tekemään? Olin ollut yrittäjänä jo vuodesta 2008, joten hain viestintä- ja markkinointitekemiseen jatketta. Jotain, jolla olisi suurempi vaikutus tässä yhteiskunnassa ja joka toisi hyvää ihmisten elämään. Yhtenä pimeänä kaamosiltana tajusin, että kädessäni loisti jo jotain ja pidin tätä timanttia kädessäni. Minähän teen jo sitä mistä tykkään, naisten retkiä Lapissa! Tästä syntyi Discover Lapland.

Retkeni pohjautuvat siihen, että naiset ovat unelmoineet tekevänsä jotain tarjoamistamme aktiviteetistä Lapissa. He eivät uskalla lähteä yksin retkeä tekemään tai kokeilemaan lajia, heillä ei välttämättä ole ystäviä, joiden kanssa tekisi tai eivät vain ole saaneet aikaan järjestää retkeä itse.

Jo ensimmäisestä kaupallisesta retkestä vuonna 2017 huomasin, että konseptini toimii. Asiakaspalaute minkä sain, avasi silmäni vielä entisestään: Retket ovat olleet syvällisempiä ja voimaannuttavampia kokemuksia, mitä aluksi uskoin niiden olevan. Vaikka tarjoamme retkillä vain opastuksen, osallistuja käy retkellä läpi omia tunteitaan, tuntemuksiaan ja herättelevät heitä ymmärtämään itseään paremmin. Ja luovat uskoa heihin itseensä; minä pystyn mihin vain! Meidän retkiltä valmistuu Supernaisia!

On ollut tärkeää löytää oikeat kumppanit kenen kanssa toimia. Teen yhteistyötä ihmisten ja yritysten kanssa, jotka jakavat saman arvomaailman: Yhteisöllisyys, luonto, terveelliset elämäntavat, kestävä kehitys ja vastuullisuus, uuden oppiminen ja positiivinen energia.

Retkillämme kaikki saavat olla sitä mitä he haluavat olla. Luonto riisuu ihmisistä monta kerrosta. Egot jäävät pois ja alta paljastuu sinä.

Luonto kuuluu meille kaikille ja meidän tulee elää sovussa sen kanssa, kestävällä tavalla. Tuomalla osallistujan lähemmäksi luontoa, näyttämällä sen kauden, paikallisen kulttuurin ja tavan toimia retkillä vastuullisesti on osa meidän tapaamme huolehtia tästä planeetasta. Yksi askel kerrallaan kohti parempaa maailmaa ja kestävää luontomatkailua.”


Vastuullisuus ja kestävä kehitys
Discover Lapland on tehnyt vuosien ajan tiivistä yhteistyötä Pallas-Yllästunturin sekä Kilpisjärven kansallispuistojen kanssa. Vastuullisuus on vahva arvo toiminnassamme ja luonto toimintaympäristömme. Aktiviteettimme ovat lihasvoimalla toteutettuja ja haluamme antaa osallistujalle hyvän pohjan sekä luonnon- että kansallispuistossa liikkumiseen. Teemme myös kiinteää yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa ja palveluketjussamme on kestävään luontomatkailuun sitoutuneita toimijoita.

Discover Lapland oli ensimmäinen yritys maailmassa, joka sai Green Activities ympäristösertifikaatin. Missiomme ja tavoitteemme on pitkäjänteinen sitoutuminen vastuullisuuteen, oman toiminnan ympäristövastuullisuuden arviointi ja kehittäminen sekä asiakkaiden osallistaminen ja heidän tietoisuutensa kasvattaminen.

Tule voimaantumaan kanssamme Lapin luontoon, tapaamaan samanhenkisiä upeita naisia, oppimaan uusia taitoja sekä ehkäpä jotain uutta itsestäsi.