Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset!

Voinko lähteä retkelle yksin?
Totta kai voit! Suurin osa naisista tuleekin yksin. Toki on myös kavereita, jotka haluavat kokea yhdessä retki-iloa ohjatusti ja turvallisesti. Tulet sitten yksin tai kaverin kanssa, tulet tutustumaan upeisiin naisiin, joita kiinnostaa luonnossa liikkuminen. Moni on saanut meidän retkiltä uusia retkikavereita, mikäs sen mukavampaa!


Miten pääsen retkitavaroideni kanssa Lappiin?
Lappiin pääsee junalla, bussilla, lentäen sekä autolla. Suosittelemme yleensä autoilijoille kimppakyytejä, sillä säästää rahaa, luontoa sekä saa samalla hyvää matkaseuraa ja pääsette tutustumaan toisiinne jo ajomatkalla. Riippuen retken aloituspisteestä, näihin kaikkiin pääsee bussilla. Matkahuolto toimii Lapissa ja matkahuollon bussipysäkille pääsee junalla ja lentäen. Lentäen pääsee Rovaniemelle ja Kittilään, josta voi sitten hypätä bussiin ja jatkaa matkaa mm. Hettaan / Kilpisjärvelle, riippuen mille retkelle olet tulossa. Lentokoneeseen et voi ottaa mukaan retkikeittimen kaasuja / nesteitä, eli nämä sinun tulee ostaa Lapista / joku retkelle lähtijä tuo ne sinulle autolla.


Mistä voin vuokrata vaellukseen tarvikkeita?
Kaikkea ei tarvitse vaellukselle ostaa, helppo tapa on vuokraus. Kun olet saanut meiltä pakkauslistan, näet tarkasti mitä ja minkälaiset tarvikkeet tulee olla. Muoniossa telttoja, makuupusseja, makuualustoja sekä rinkkoja vuokraa https://laplandoutdoor.com/ Mutta moni muukin paikka vuokraa retkitarvikkeita, sinun tarvitsee vain googlata tarvikkeen nimi ja vuokraus, paikkoja on monia. Pidä vain huolta, kun lainaat tai vuokraat tarvikkeita, että ne eivät ole rikki ja täyttävät meidän pakkauslistan vaatimukset.


Onko Lapissa kesällä paljon hyttysiä ja mäkäräisiä?
Yleensä juhannuksen jälkeen alkaa Lapissa hyttysten aika (räkkäaika), joka kestää noin kuukauden. Monella on mielikuva, että koko Lappi on kesäaikaan painajaismainen hyttysten valtakunta, jonne ei kannata mennä lainkaan. Jos menet seisomaan suolle tai jängälle räkkäaikaan, siellä on varmasti paljon hyönteisiä sinua odottamassa. Tunturiylängössä, jossa retkemme pääasiassa tapahtumat, on yleensä tuulista, joka tarkoittaa sitä, että hyttyset ja mäkäräiset ei siellä viihdy.

Räkkäaikaan kannattaa pukeutua peittävästi. Pitkähihainen paita, suojaavat housut, sukat, kengät ja päähine estävät hyttysiä pistämästä. Hyttys/sääskihuppu on tehokas suoja pään alueelle suojaamaan kasvot ja niska. Lierihatun tai lippiksen kanssa yhdistelmä toimii parhaiten, kun verkko on irti ihosta ja hyttynen ei yletä pistämään. Hyttyskarkote on myös hyvä olla mukana kesän vaelluksilla ja retkillä. Hyttysen pistoihin voit käyttää reseptivapaata allergialääkettä ja markkinoilla on myös kutinaa lieventäviä voiteita.


Jos sairastun tai joudun muusta syystä perumaan osallistumiseni juuri ennen retkeä, mitkä ovat peruutusehdot?
Pidä huoli, että sinulla on oma matkavakuutus tai vapaa-ajanvakuutus. Tästä pääset katsomaan kaikkien retkiemme varaus- ja peruutusehdot.


Mitä tarkoittaa aloittelijoiden retki?
Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta vaelluksesta, hiihtovaelluksesta tai maastopyöräilystä, riippuen mille retkelle olet tulossa. Me valmistamme sinut retkelle materiaalein sekä kahdella eri online-tapaamisella. Aloittelija ei tarkoita, että olet aloitteleva liikkumaan. Sinun tulee olla hyvässä fyysisessä kunnossa, retkille ei voi ponnistaa sohvan pohjalta. Vaikka retkillä nautitaankin maisemista, tunnelmasta, vapaudesta ja olet lomalla, ryhmän tulee edetä päivän aikana ja maasto on haastavaa, mutta ei ylitsepääsemätöntä.