image

Haltin vaellus

14.-17.7.2022
1.-4.9.2022

Lähde kanssamme valloittamaan Käsivarren erämaahan Suomen korkein kohta Halti. Uniikki vaellus pitää sisällään vesitasolla lentämisen erämaahan, josta vaellus alkaa. Haltin vaellus on niin upea kokemus, että kylmät väreet vipeltävät pitkin kehoasi, vatsanpohjaa kutkuttaa ja sydän meinaa pakahtua. Ja mikä parasta, irtaudut ulkomaailmasta vaelluksen ajaksi, sillä puhelimissa ei ole kuuluvuutta kuin vasta lähempänä vaelluksen loppua.


Vaellusreitti on uskomattoman upea ja matkan varrella on paljon eri luonnonnähtävyyksiä, joita jäämme ihailemaan: Jännittäviä vesiputouksia, pyhiä järviä sekä tuntureita, tunturierämaan eläimiä ja kasveja unohtamatta. Reitti itsessään koostuu monesta puron ja muutaman joen ylityksestä, helpohkosta polusta sekä teknisemmistä kivikoista, nousuista ja laskuista. Suurin nousu tehdään heti ensimmäisenä päivänä säiden salliessa noin 1324 metrin korkeudessa olevalle Suomen-puoleiselle Haltin huipulle.

image

Vaelluksen aikataulu ja vaativuus:

Vaellus kestää neljä päivää ja kolme yötä, jotka nukumme omissa teltoissamme. Lähdemme vesitasolla matkaan Kilpisjärveltä torstaiaamuna. Vesitasosta käsin ihailemme Käsivarren erämaan upeutta ja tämä kokemus jää varmasti ikuisesti mieleesi. Vaellus päättyy Kilpisjärvelle, jonne saavumme sunnuntaina iltapäivällä. Vaelluksen päivämatkat ovat noin 18 km, 12 km, 19 km ja 12 km.

Koska sää vaikuttaa lentämismahdollisuuteen, tulee sinulla olla varattuna yksi ylimääräinen päivä, mikäli joudumme odottamaan Kilpisjärvellä säiden paranemista. Mahdollisena odotusaikana teemme lyhyitä päiväretkiä.


Tämä vaellus sopii hyväkuntoisille retkeilytaitoja omaaville naisille. Vaellukselle otetaan enintään viisi naista, minimäärä vaelluksen toteutumiseen on kaksi.


Oppaana vaelluksella toimii eräopas Sanni Lampinen. Muoniossa asuva Sanni on toiselta ammatiltaan fysioterapeutti ja hän toimii oppaana myös Discover Laplandin hiihtovaelluksilla. Sanni on kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja siitä, miten voimme luonnossa eheyttää itseämme. Retkeilijänä Sanni on nautiskelija ja seikkailija. Hän nauttii ympäröivästä luonnosta, sen kauniista yksityiskohdista, rauhasta, eri sääolosuhteista ja kaikesta erilaisuudesta mitä luonto meille tarjoaa.

image

Ennen retkeä

Lähetämme sinulle tarkan pakkauslistan, jonka käymme läpi retkelle lähtijöiden kanssa. Annamme tietoa ja vinkkejä juuri tähän vaellukseen, telttailuun, ruokailuun ja vaatetukseen, jotta sinulla on turvallinen sekä luotettava olo lähteä vaellukselle. Retkellä on myös oma salainen Facebook-ryhmä, jossa osallistujat voivat kysellä mm. kimppakyytejä, teltan sekä retkikeittimien jakamista toisen vaeltajan kanssa. Näin sinun ei välttämättä tarvitse kantaa / hankkia kaikkea itse vaellukselle.


Mitä tarvitset mukaasi vaellukselle?

- Vaellukseen sekä eri säihin sopivat vaatteet ja vaelluskengät
- Teltta, makuualustat sekä makuupussi
- Rinkka
- Ruuantekovälineet, ruokaa, vesipullo / termospullo
- Kävely/vaellussauvat

image

Vaelluksen hinta on 710€ (sis alv.)


Hintaan kuuluu:
Päiväkohtainen retkisuunnitelma ja turvallisuussuunnitelma
Vesitaso Kilpisjärveltä Pitsusjärvelle
Opas neljäksi päiväksi
Ennen retkeä: Osallistujan kanssa retkelle valmistautuminen verkkotapaamisissa, jossa käymme läpi tarvittavat vaellustarvikkeet, vaatetus, ruoka sekä sen laitto sekä tarvittava apu Kilpisjärvelle saapumiseen ja majoittautumiseen.


Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse anettelatvapiikkila@gmail.com ja toimi näin:
OTSIKKO: Haltin vaellus ja haluttu päivämäärä Vastaa meilissä ao. kysymyksiin:
Koko nimi:
Ikä:
Puhelinnumero:
Paikkakunta:
Mikä on aikaisempi vaelluskokemuksesi?
Mikä on kuntotasosi eli kuinka paljon ja miten liikut normaalisti arjessa?
Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?


Sinulle tulee itsellesi kustannettavaksi omat kuljetukset Kilpisjärvelle, yöpymiset Kilpisjärvellä sekä mahdollinen odotuspäivän yöpyminen (yön voit toki viettää myös teltassa).


Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajanvakuutus vaelluksen aikana.


Tekisikö mieli mukaan tälle ainutlaatuiselle vaellukselle? Mikäli sinulla on kysyttävää vaelluksesta, voit olla yhteydessä Anetteen joko meilitse anettelatvapiikkila@gmail.com tai soittamalla 040 772 4124.


Tervetuloa mukaan tekemään unohtumaton Haltin valloitus ja Käsivarren erämaan naisten vaellus!

Katso lisää retkiä

image

Kilpisjärven vapaalaskuviikonloppu

image

Naisten FINLAV Lumiturvallisuus 1 YLLÄS

image

Naisten FINLAV Lumiturvallisuus 1 PALLAS

image

Naisten FINLAV Lumiturvallisuus 2 Kilpisjärvi

image

Aloittelijoiden Hetta-Pallas Hiihtovaellus

image

Haltin hiihtovaellus huhtikuussa

image

Haltin hiihtovaellus maaliskuussa

image

Aloittelijoiden vaellus Hetta-Pallas

image

Haltin vaellus

image

Ruska Maastopyörävaellus Suomi-Ruotsi-Norja