image

Haltin vaellus

28.8.-2.9.2023

Lähde kanssamme valloittamaan Käsivarren erämaahan Suomen korkein kohta Halti. Syksyinen Haltin vaellus on niin upea kokemus, että kylmät väreet vipeltävät pitkin kehoasi, vatsanpohjaa kutkuttaa ja sydän meinaa pakahtua. Ja mikä parasta, irtaudut ulkomaailmasta vaelluksen ajaksi, sillä puhelimissa ei ole kuuluvuutta kuin vasta lähempänä vaelluksen loppua.


Vaellusreitti on uskomattoman upea ja matkan varrella on paljon eri luonnonnähtävyyksiä, joita jäämme ihailemaan: Jännittäviä vesiputouksia, pyhiä järviä sekä tuntureita, tunturierämaan eläimiä ja kasveja unohtamatta. Syksyllä on myös varsin hyvät mahdollisuudet nähdä revontulia iltaisin. Reitti itsessään koostuu monesta puron ja jokien ja purojen ylityksistä, kivikkoisesta sekä louhikkoista reitistä, matkalla on myös vähän helpohkoa polkua sekä nousua ja laskua. Suurin nousu tapahtuu noin 1324 metrin korkeudessa olevalle Suomen-puoleiselle Haltin huipulle neljäntenä päivänä sään salliessa. Vaelluksen päivämatkat ovat 12-20 km välillä ja koko reitin pituudeksi tulee noin 115km.

image
image

Vaelluksen aikataulu ja vaativuus:

Vaellus kestää kuusi päivää ja viisi yötä, jotka nukutaan varaustuvissa. Lähdemme maanantaiaamuna kohti Haltia ja takaisin Kilpisjärvellä olemme lauantaina alkuillasta. Tämä vaellus sopii hyväkuntoisille, vaellus- sekä retkeilytaitoja omaaville naisille. Vaellukselle otetaan enintään seitsemän naista, minimäärä vaelluksen toteutumiseen on neljä. Tämä retki ei ole sovi ensimmäiseksi pitkäksi vaellukseksi.


Vaelluksen opas

Oppaana vaelluksella toimii eräopas Sanni Lampinen. Muoniossa asuva Sanni on toiselta ammatiltaan fysioterapeutti ja hän toimii oppaana myös Discover Laplandin hiihtovaelluksilla. Sanni on kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja siitä, miten voimme luonnossa eheyttää itseämme. Retkeilijänä Sanni on nautiskelija ja seikkailija. Hän nauttii ympäröivästä luonnosta, sen kauniista yksityiskohdista, rauhasta, eri sääolosuhteista ja kaikesta erilaisuudesta mitä luonto meille tarjoaa.


Ennen retkeä

Lähetämme sinulle tarkan pakkauslistan, jonka käymme läpi retkelle lähtijöiden kanssa. Annamme tietoa ja vinkkejä juuri tähän vaellukseen, ruokailuun, vaatetukseen sekä tuvissa yöpymiseen, jotta sinulla on turvallinen sekä luotettava olo lähteä vaellukselle. Retkellä on myös oma salainen Facebook-ryhmä, jossa osallistujat voivat kysellä mm. kimppakyytejä / kimppamajoituksia.


Mitä tarvitset mukaasi vaellukselle?

- Vaellukseen sekä eri säihin sopivat vaatteet ja vaelluskengät
- Makuupussi / makuupussin sisälakana tuvassa nukkumiseen - Rinkka
- Ruuantekovälineet / ruokatermos, ruokaa, vesipullo / termospullo
- Kävely/vaellussauvat

image

Vaelluksen hinta on 820€ (sis alv.)


Hintaan kuuluu:
Pakkauslista, päiväkohtainen retkisuunnitelma ja turvallisuussuunnitelma
Opas kuudeksi päiväksi
Ennen retkeä: Osallistujan kanssa retkelle valmistautuminen verkkotapaamisissa (6.7.2023 klo 19-21 ja 24.8.2023 klo 19-21), joissa käymme läpi tarvittavat vaellustarvikkeet, vaatetus, ruoka sekä sen laitto sekä tarvittava apu Kilpisjärvelle saapumiseen ja majoittautumiseen.


Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse anettelatvapiikkila@gmail.com ja toimi näin:
OTSIKKO: Haltin vaellus
Vastaa meilissä ao. kysymyksiin:
Koko nimi:
Ikä:
Puhelinnumero:
Paikkakunta:
Mikä on aikaisempi vaelluskokemuksesi?
Mikä on kuntotasosi eli kuinka paljon ja miten liikut normaalisti arjessa?
Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?

Sinulle tulee itsellesi kustannettavaksi omat kuljetukset Kilpisjärvelle, yöpymiset Kilpisjärvellä ennen retkeä tai retken jälkeen.

image
image

Retken varaus- ja peruutusehdot:
Kun olet ilmoittautunut mukaan sähköpostitse, saat paluupostina materiaalikululaskun 250€. Kun lasku on maksettu, on paikka vaellukselle varattu ja saat paluupostina vaelluksen materiaalit; pakkauslistan ja retkisuunnitelman sekä onlinetapaamisten linkit.


Vaelluksen loppulaskun 570€ saat sähköpostiisi vaelluksen aloituspäivänä, jolloin lasku tulee maksaa ja lähettää tästä kuittikopio osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com.


Jos perut osallistumisesi vaellukselle missä kohtaa tahansa, pidätämme toimitetut vaelluksen materiaalien kulut sekä toimistokulut 250€. Ilmoittautumisen peruutus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com. Lue lisää varaus – ja peruutusehdoistamme tästä.

Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajan- tai matkavakuutus vaelluksen aikana.

Tekisikö mieli mukaan tälle ainutlaatuiselle vaellukselle? Mikäli sinulla on kysyttävää vaelluksesta, voit olla yhteydessä Anetteen joko meilitse anettelatvapiikkila@gmail.com tai soittamalla 040 772 4124.

Tervetuloa mukaan tekemään unohtumaton Haltin valloitus ja Käsivarren erämaan naisten vaellus!

Katso lisää retkiä

image

Kaamoshiihto Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

image

Aloittelijoiden Hetta-Pallas hiihtovaellus

image

Haltin hiihtovaellus

image

Aloittelijoiden vaellus Hetta-Pallas 2024

image

Pohjois-Norjan vaellus