image

Pohjois-Norjan vaellus

31.7.-4.8.2024

Haluatko kokea todella ainutlaatuisen vaelluksen? Loistavaa, sillä Norjan vaellus tulee sen sinulle tarjoamaan! Tämä retki suuntautuu Reisan kansallispuistoon, jossa vaellamme suurten vuorten ympäröimänä Reisajokea pitkin. Matkalla koetaan useita vaikuttavia vesiputouksia, ihaillaan kivikauden kivitaidetta ja nautitaan alueen rikkaasta kasvistosta ja eläimistöstä. Eikä tässä vielä kaikki!


Reisajoki on leikkaantunut vuoristotasankoon, kuin kirveen terä muodostaen pitkän Reisan laakson. Norjan vaellus alkaa noin kahden tunnin jokivenekyydillä kohti Reisajoen yläjuoksua. Jo pelkästään jokivenekyyti on ikimuistoinen kokemus läpi syvän ja upean kanjonin. Luonto täällä on täysin ainutlaatuinen. Reisan kansallispuistossa on havaittu yhteensä 193 Skandinavian 230 vuoristokasvista, mikä tekee alueesta kasvitieteellisesti täysin uniikin. Vaelluksen reitillä on useita vaikuttavia vesiputouksia, mukaan lukien kuuluisa Mollisfossen. Pohjois-Euroopan korkein vesiputous, Mollisfossen on 269 metriä korkea, jonka vapaa pudotus on 140 metriä.


Vaellusreitti vaihtelee jatkuvasti, eikä yksikään kilometri ole samanlainen. Matkalla on mm. erittäin kivikkoista polkua, sademetsän tuntua, hiekkakangasmaastoa, pienten jokien ylityksiä, isoja ja pieniä siltoja ja joen Reisajoen ylitys soutuveneellä, itse tietenkin soutaen!

image

Vaelluksen aikataulu ja vaativuus:

Saapuminen Ovi Raishiin 31.7., jossa ensimmäinen telttayöpyminen tapahtuu. Seuraavana aamuna jokivene vie meidät upealle, noin kahden tunnin pituiselle matkalle vaelluksen alkukohtaan. Itse vaellus kestää neljä päivää ja kolme yötä, jotka nukutaan teltoissa. Vaelluksen pituus on 32-45 km, tämä riippuu veden korkeudesta ja kuinka pitkälle jokivene meidät pystyy kyyditsemään. Vaellus päättyy takaisin Ovi Raishiin sunnuntaina 4.8.2024.


Tämä vaellus sopii hyväkuntoisille naisille, joilla on jo pitkän vaelluksen kokemusta. Vaellukselle otetaan enintään seitsemän naista, minimäärä vaelluksen toteutumiseen on neljä. Tämä retki ei ole sovi ensimmäiseksi pitkäksi vaellukseksi.


Vaelluksen opas

Oppaana vaelluksella toimii eräopas Sanni Lampinen. Muoniossa asuva Sanni on toiselta ammatiltaan fysioterapeutti ja hän toimii oppaana myös Discover Laplandin hiihtovaelluksilla. Sanni on kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja siitä, miten voimme luonnossa eheyttää itseämme. Retkeilijänä Sanni on nautiskelija ja seikkailija. Hän nauttii ympäröivästä luonnosta, sen kauniista yksityiskohdista, rauhasta, eri sääolosuhteista ja kaikesta erilaisuudesta mitä luonto meille tarjoaa.


Ennen retkeä

Lähetämme sinulle tarkan pakkauslistan, jonka käymme läpi retkelle lähtijöiden kanssa. Annamme tietoa ja vinkkejä juuri tähän vaellukseen, ruokailuun ja vaatetukseen, jotta sinulla on turvallinen sekä luotettava olo lähteä vaellukselle. Retkellä on myös oma whats-up-ryhmä, jossa osallistujat voivat kysellä mm. kimppakyytejä / telttojen jakoa.

image
image

Mitä tarvitset mukaasi vaellukselle?

- Vaellukseen sekä eri säihin sopivat vaatteet ja kengät
- Teltta, makuualustat sekä makuupussi
- Rinkka
- Ruuantekovälineet, ruokaa, vesipullo / termospullo
- Kävely/vaellussauvat


Vaelluksen hinta on 750€ (sis alv.)


Hintaan kuuluu:
Pakkauslista, päiväkohtainen retkisuunnitelma ja turvallisuussuunnitelma
Opas koko retken ajaksi
Jokivenekyyti
Ennen retkeä: Osallistujan kanssa retkelle valmistautuminen verkkotapaamisissa (ensimmäinen verkkotapaaminen on 3.6.2024 klo 19-21 ja viimeinen 24.7.2024 klo 19-21), joissa käymme läpi tarvittavat vaellustarvikkeet, vaatetus, ruoka sekä sen laitto sekä tarvittava apu Ovi Raishiin saapumiseen.


Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse anettelatvapiikkila@gmail.com ja toimi näin:
OTSIKKO: Norjan vaellus
Vastaa meilissä ao. kysymyksiin:
Koko nimi:
Ikä:
Puhelinnumero:
Paikkakunta:
Mikä on aikaisempi vaelluskokemuksesi?
Mikä on kuntotasosi eli kuinka paljon ja miten liikut normaalisti arjessa?
Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)?

Sinulle tulee itsellesi kustannettavaksi omat kuljetukset Norjaan, mutta toivomme kimppakyytejä kaikille lähtijöille. Tästä voidaan sopia yhdessä lähtijöiden kanssa.

image
image

Retken varaus- ja peruutusehdot:
Kun olet ilmoittautunut mukaan sähköpostitse, saat paluupostina materiaalikululaskun 250€. Kun lasku on maksettu, on paikka vaellukselle varattu ja saat paluupostina vaelluksen materiaalit; pakkauslistan ja retkisuunnitelman sekä onlinetapaamisten linkit.

Vaelluksen loppulaskun 500€ saat sähköpostiisi vaelluksen aloituspäivänä, jolloin lasku tulee maksaa ja lähettää tästä kuittikopio osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com. anettelatvapiikkila@gmail.com.

Jos perut osallistumisesi vaellukselle missä kohtaa tahansa, pidätämme toimitetut vaelluksen materiaalien kulut sekä toimistokulut 250€. Ilmoittautumisen peruutus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen anettelatvapiikkila@gmail.com.

Lue lisää varaus - ja peruutusehdoistamme tästä.

HUOM! Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajanvakuutus vaelluksen aikana.

Tätä vaellusta on harva tehnyt ja kokenut, lähde mukaamme nauttimaan tästä upeudesta! Mikäli sinulla on kysyttävää vaelluksesta, voit olla yhteydessä Anetteen joko meilitse anettelatvapiikkila@gmail.com tai soittamalla 040 772 4124.

Katso lisää retkiä

image

Kaamoshiihto Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

image

Aloittelijoiden Hetta-Pallas hiihtovaellus

image

Haltin hiihtovaellus

image

Aloittelijoiden vaellus Hetta-Pallas 2024

image

Pohjois-Norjan vaellus